ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς συμμετείχε στον εκβιασμό της Κύπρου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς συμμετείχε στον εκβιασμό της Κύπρου

 

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της σχετικά με την Κύπρο εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι «συνεχίζεται κανονικά μια σκληρή διαπραγμάτευση καταδεικνύουν με σαφήνεια και αναντίλεκτα ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι».

Αποτιμώντας τις εξελίξεις από την απόφαση του Eurogroup μέχρι και χθες το βράδυ, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είναι διπλά έκθετη, αφενός γιατί  «με την ψήφο της στο Eurogroup συμμετείχε στον εκβιασμό του κυπριακού λαού» και αφετέρου «διότι στις τελευταίες εκλογές εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και έκτοτε συνεχίζει να τον εξαπατά μέχρι σήμερα είτε διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις περί μονοδρόμων είτε αναπαράγοντας (σε συμμαχία με την κ. Μέρκελ) τους εκβιασμούς και την κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού, αντί να προστατεύει τα συμφέροντά του, απαιτώντας να ανατραπεί η αποδεδειγμένα καταστροφική πολιτική της μνημονιακής λιτότητας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και τονίζει ότι δεν δικαιούται να υπερψηφίζει μια απόφαση που ουσιαστικά διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και θέτει σε τεράστιους κινδύνους το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Επιτίθεται ακόμη στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι «οι εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς λεονταρισμοί των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη εναντίον μιας απόφασης που την υπερψήφισε η κυβέρνηση που οι ίδιοι στηρίζουν καταδεικνύει την παντελή αναξιοπιστία των ίδιων και των κομμάτων τους».

Υπό το πρίσμα αυτό, όπως αναφέρει, «το όχι του κυπριακού λαού και της κυπριακής βουλής στους εκβιασμούς της ευρωπαϊκής ηγεσίας και το γεγονός ότι όχι μόνο δεν επήλθε η ακαριαία καταστροφή όπως εξεβίαζαν οι υπέρμαχοι της απόφασης του Eurogroup, αλλά, αντ’ αυτού, συνεχίζεται κανονικά μια σκληρή διαπραγμάτευση καταδεικνύουν με σαφήνεια και αναντίλεκτα ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι».

Αντιθέτως, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «υπάρχουν ευρύτατα περιθώρια διαπραγμάτευσης και ανατροπών, αρκεί να υπάρχουν ισχυρές λαϊκές αντιστάσεις, πολιτική βούληση και σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών».

Σχολιάζοντας τα περί στελεχών του κόμματος για κατάσχεση καταθέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πλήρη διαστρέβλωση δηλώσεων».

«Επισημαίνουμε ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που υφαρπάζει την περιουσία και το εισόδημά του αλλά οι αλλεπάλληλες μνημονιακές κυβερνήσεις: με τα απίστευτα χαράτσια, με τις αδιανόητου ύψους περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, με το άγριο κούρεμα ομολόγων που κατείχαν μικροαποταμιευτές, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και πανεπιστήμια, ακόμη και με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ για οφειλέτες του δημοσίου», καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ