Αυτά είπε ο Βενιζέλος στο Πολιτικό Συμβούλιο

Αυτά είπε ο Βενιζέλος στο Πολιτικό Συμβούλιο

 

Την εκτίμηση ότι ακόμα κι αν υπάρξει αλλαγή στη συμφωνία για την Κύπρο, θα πρόκειται για «παραλλαγή» της προηγούμενης και όχι για ουσιαστική αλλαγή ή βελτίωση, εξέφρασε, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις γύρω από την Κύπρο, καθώς επίσης και σε οργανωτικά ζητήματα της παράταξης.O κ. Βενιζέλος ζήτησε -όπως και έγινε- να ισχύσει η εισήγηση του στην Ολομέλεια ως απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε το θέμα της εθνικής στρατηγικής συγκριτικά με την Κύπρο και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ανεξάρτητα από την έκβαση του κυπριακού «όχι» και την αποτίμηση αυτής της στάσης των Κυπρίων, αποτελεί σημαντικό πολιτικό ζήτημα, το οποίο είναι αναγκαίο και για τη χώρα μας, το θέμα της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων γύρω από έναν κοινό εθνικό στόχο.

 Όσον αφορά στα εσωτερικά της Ελλάδας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε, κατά τις ίδιες πηγές, πως ό,τι αποκλίσεις υπάρχουν από τους στόχους θα πρέπει να απορροφηθούν έως το τέλος του προγράμματος, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την πρόταση του να υπάρξει πραγματική επιμήκυνση έως και το 2016.

Επισημαίνοντας ότι η ανεργία είναι το κορυφαίο πρόβλημα για τη χώρα, ο κ. Βενιζέλος έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπισή της και τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Κουτρουμάνης, θα επεξεργαστούν την πρόταση του Κινήματος, ώστε να προχωρήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για το Εθνικό Σχέδιο Αναθεώρησης του Κινήματος και ζήτησε από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κυριάκο Πιερρακάκη, να το παρουσιάσει στο Όργανο και να υπάρξουν σχετικές θεματικές ημερίδες.

Σε ό,τι αφορά στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, είπε ότι θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις που έχει με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και σε επόμενη συνεδρίαση θα ενημερώσει το Όργανο για τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα του έργου της.

Σε σχέση με το ζήτημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στη βάση αυτού του χώρου και πως αυτή είναι που ενδιαφέρει το Κίνημα.

Ο κ. Βενιζέλος, κατά τις ίδιες πηγές, ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιουνίου θα μεταβεί στη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στα προβλήματα της σοσιαλδημοκρατίας, από το Μάαστριχτ και έπειτα.

 

Όσον αφορά στα οργανωτικά ζητήματα του κόμματος και θέματα λειτουργίας του Πολιτικού Συμβουλίου, οι συνεδριάσεις του οποίου θα είναι εβδομαδιαίες και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη μεσημέρι, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι θέλει όλα τα μέλη να έχουν πλήρη και πραγματική απασχόληση με το αντικείμενο, οι συζητήσεις να είναι οργανωμένες και οι συνεδριάσεις να είναι είτε στρατηγικού χαρακτήρα, κατά τις οποίες να καλούνται αναλυτές ή στελέχη ανάλογα με το θέμα, είτε υπηρεσιακού χαρακτήρα.

 Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ακόμη να παρουσιαστεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό σύστημα από κάποιος στέλεχος και επίσης κάλεσε τα μέλη του Π.Σ. να αναδείξουν τα ανοικτά θέματα που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, όπως την καμπάνια κατά του ρατσισμού και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Παράλληλα, τόνισε προς τα μέλη του Π.Σ. πως όταν μιλάει για «συλλογική ηγεσία» θεωρεί ότι το κάθε μέλος θα πρέπει να βλέπει ως προσωπική υπόθεση τη διάσωση της παράταξης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δίνει μεγάλη σημασία στην ύπαρξη σχέσης εμπιστοσύνης στο Όργανο, ώστε να είναι αναβαθμισμένο και να λειτουργεί σωστά.

Ακόμη, αναφορικά με το μητρώο στελεχών, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θέλει να έχει ολοκληρωθεί η οργανωτική ανασυγκρότηση πριν από το Πάσχα, ζήτησε να καταγραφούν ακόμα και τα μέλη των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθώς επίσης και των Επιμελητηρίων.

Ειδική αναφορά έκανε στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, την οποία και συνεχάρη για την πρόσφατη ανακοίνωση που είχε εκδώσει σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Συνεχίζοντας, είπε ότι πέρα από την οργανωτική προσπάθεια, πρέπει η προσπάθειά της να αποκτήσει και πολιτικό περιεχόμενο και να μην υστερεί σε θέματα ακτιβισμού.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ