Δρούτσας:Να αναστρέψουμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Δρούτσας:Να αναστρέψουμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής

 

Έκκληση στις κυβερνήσεις των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επανεξετάσουν τις πολιτικές υπερβολικής και παράλογης λιτότητας, που οδηγούν, όπως επεσήμανε, στην άνοδο ανοικτά ναζιστικών κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, έκανε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας.

«Η παράλογη και υπερβολικά μονόπλευρη λιτότητα οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδων πολιτών. Όταν σκέφτεσαι μόνο σε μακροοικονομικά μεγέθη και ξεχνάς ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται ανθρώπινες ζωές και τύχες, αυτές είναι οι συνέπειες», τόνισε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες «βλέπουμε στην Ελλάδα με την άνοδο της Χρυσής Αυγής και πολύ φοβούμαι θα δούμε και σε άλλα κράτη – μέλη».

«Είναι λοιπόν στο χέρι όλων μας και ευθύνη όλων μας, ιστορική ευθύνη, να αναστρέψουμε αυτές τις εξελίξεις με τις σωστές αποφάσεις και πολιτικές», κατέληξε ο κ. Δρούτσας στην παρέμβάσή του κατά τη σημερινή συζήτηση στο Ε.Κ. για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τα εγκλήματα μίσους.

Αποτέλεσμα της συζήτησης είναι το ψήφισμα που αναμένεται να υιοθετηθεί αύριο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κύριο αίτημα προς τον Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αναθεωρήσουν την οδηγία 2008/913/JHA για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, θέτοντας αυστηρότερα μέτρα και ποινές.

Άμεση ήταν η απάντηση της Χρυσής Αυγής:

«Ο κηπουρός του Παπανδρέου και ευρωβουλευτής του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ, Δρούτσας, ας παρακαλάει όσο θέλει τους ξένους για να θέσουν στο περιθώριο την Χρυσή Αυγή. Οι εμπνευστές των μνημονίων, που διέλυσαν τον ελληνικό λαό, δεν δικαιούνται να πιάνουν στο στόμα τους το εθνικιστικό κίνημα που είναι η μόνη δύναμη αντίστασης ενάντια στους τοκογλύφους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ