ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας:Εκλογές αντί για νέα μέτρα

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας:Εκλογές αντί για νέα μέτρα

 

Με βάση τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα «δεν βγαίνει», ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα που θα οδηγήσουν όλο και περισσότερο τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό, αντί να πάρει νέα μέτρα, να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μέλλον του, αφήνοντας έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες και θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

Μιλώντας το μεσημέρι στη Νίκαια σε αντιφασιστική εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενος στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση, αλλά και στους ψηφοφόρους τους, με στόχο την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνηση της αριστεράς, κοινωνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ταυτόχρονα, η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού και των συγκυβερνώντων κομμάτων ήταν οξύτατη, ενώ έκανε πολλές αναφορές προσωπικά στον κ. Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για ακροδεξιά πολιτική και για ντε φάκτο αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής.

«Αν δεν είναι τώρα η ώρα της κοινής δράσης πότε είναι;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας απευθύνοντας την έκκληση για κοινή δράση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τροπή που παίρνει η οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ή θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο ή θα μας τελειώσει».

Ήταν πολλές οι αναφορές του κ. Τσίπρα στον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού και στην σύγχρονη φασιστική απειλή για να υπογραμμίσει την ανάγκη λαϊκής συμμετοχής στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού στην υφαλοκρηπίδα σε «ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο», λέγοντας ότι «οι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στους δανειστές, αλλά στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με την θεωρία των δύο άκρων «ξεπλένει τους φασίστες», τονίζοντας την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, την πολιτική για την ιθαγένεια, την εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων, την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τους μετανάστες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δίνει την εικόνα μιας χώρας που δεν σέβεται τους θεσμούς της ΕΕ. Ο κ. Σαμαράς, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, έχει πίσω του μια ακροδεξιά ομάδα και χτίζει ντε φάκτο ένα μέτωπο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας την δική της ατζέντα. Πίσω του, σημείωσε ο κ. Τσίπρας ακολουθούν «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

Αλλά και για στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, κάνοντας λόγο για «διαπραγμάτευση φάρσα». Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση τα έχει υπογράψει όλα και κατά συνέπεια, η τρόικα, θα απειλήσει με την επόμενη δόση αν δεν εφαρμοστούν και έτσι η τρικομματική κυβέρνηση θα υποχωρήσει. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θέλει να τα έχει καλά με την τρόικα, παρά το γεγονός ότι η τρόικα συνεχίζει να διαλύει την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό που εφαρμόζεται τώρα «είναι ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας» το οποίο «πρέπει να ματαιωθεί» ζητώντας εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, στο γεγονός ότι παρά την άποψη πολλών δυτικών ότι ήταν δικτάτορας, ο Τσάβες κέρδισε τρείς συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις υπογραμμίζοντας ότι χωρίς λαϊκή συμμετοχή και στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν θα μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η χώρα.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ