ΒΙΝΤΕΟ-Η ομιλία Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή

ΒΙΝΤΕΟ-Η ομιλία Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή

 

«Θέλω πρώτος εγώ να βγούμε από την κρίση. Αυτά που περνά η χώρα είναι δύσκολα αλλά αν δεν είχε αλλάξει σελίδα, αυτά που θα περνούσαμε θα ήταν τραγικά», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας».

Κάνοντας έναν απολογισμό, είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγει από την ευρωζώνη. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα ξεκινάμε την πορεία για το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Τους επόμενους μήνες θα πούμε πολλά, θα προσεγγίσουμε την κοινωνία για την ακούσουμε είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η παράταξη έχει στέρεες ρίζες και γερές παραδόσεις στην κοινωνία. Γυρίζοντας πίσω, είπε ότι το Μάρτιο του 2010 η χώρα πήγαινε στο μνημόνιο ενώ η ΝΔ βαλλόταν από παντού. Μέσα σε τρία χρόνια, μέσα στην κατάρρευση των πάντων, εμείς μείναμε όρθιοι και αποτελούμε τον άξονα για όσους θέλουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Δύο ήταν η σταθμοί στην πορεία μας, η άρνηση να ψηφίσουμε το πρώτο μνημόνιο και η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Απέναντί μας είναι εκείνοι που διώχνουν επενδυτές, έχουν κάνει σημαία τους την ανομία, χαϊδεύουν παρανόμους, εκείνοι που μιλούν με πολλά στόματα, εμφανίζονται με πολλά πρόσωπα, εκτός Ελλάδας λένε ότι νόμισμά μας είναι το ευρώ και μέσα λένε άλλα, μας κατηγορούν γιατί έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας ενώ πηγαίνουν έξω και αναζητούν την επιδοκιμασία τους. Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους. Εκφράζουν το χειρότερο πρόσωπο του χθες και ότι κρατά την χώρα στο χθες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Μαζί με τα άλλα δύο κόμματα σηκώνουμε το βάρος της ανόρθωσης της χώρας. Κάναμε πολλά, βγήκαμε από την εντατική όχι από το νοσοκομείο. Έχουμε μπροστά μας το στοίχημα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, πρέπει να ανακουφίσουμε τα χαμηλότερα στρώματα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Έπρεπε πρώτα να σώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία και μετά να αρχίσουμε να ενισχύουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο όπως έλεγαν κάποιοι άλλοι», επισήμανε.

Αναφερόμενος στην πορεία προς το συνέδριο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «θα ανοίξουμε τα αυτιά μας, θα ανοιχτούμε προς την κοινωνία και θα αναδείξουμε νέες μορφές εκπροσώπησης και νέα πρόσωπα. Δεν πάμε να λύσουμε εσωτερικά προβλήματα, αλλά να κερδίσουμε να ανταμώσουμε την κοινωνία».

«Δεν θα είναι μια συνηθισμένη κομματική λειτουργία. Θα πάμε σε όλη την Ελλάδα, με συναντήσεις. Θα περπατήσουμε μαζί τις περιφέρειες, θα οργανώσουμε προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ όπως είπε «πρέπει να αφουγκραστούμε την αγωνία του κάθε Έλληνα και θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να έρθουμε σε επαφή με τους νέους ειδικότερα».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στην πορεία προς το συνέδριο η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναδείξει το «ποιοτικό στοιχείο», καθώς όπως τόνισε «με αυτό το συνέδριο χτίζουμε την Ελλάδα του 2020».

Αναφορικά με την πορεία των οικονομικών ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και ανέφερε ότι «δεν είμαστε μόνο μια γραμμική συνάρτηση της τρόικας πρέπει να κάνουμε τολμηρές αλλαγές», ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση έχει κάνει τον κόσμο σοφότερο».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Ιουνίου και ότι θα προχωρήσει και σε συνέδριο των αποδήμων.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΤ1

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ