Ταλεγόν:Τώρα είναι η ώρα για δράση

Ταλεγόν:Τώρα είναι η ώρα για δράση

 

Το βίντεο με την ομιλία της από το βήμα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πριν από έναν μήνα, στο Κασκάις της Πορτογαλίας, διαδόθηκε ταχύτατα σε όλη την Ευρώπη. Η 29χρονη ισπανίδα Μπεατρίς Ταλεγόν χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να τα… ψάλει στους σοσιαλιστές ηγέτες, παρουσία και του Γιώργου Παπανδρέου, καταγγέλλοντας την πολυτέλεια των συνεδρίων και ζητώντας τους να είναι πιο κοντά στο λαό.

Χθες, σε συνέδριο στην Αθήνα μίλησε  στέλνοντας ένα μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «έπρεπε να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο στον Σαρκοζί».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η 29χρονη εξήγησε πως η νεολαία ασκεί κριτική στη Σοσιαλιστική Διεθνή διότι την τελευταία 25ετία «δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στην οικονομική κρίση».

«Δεν αντιδρά σε όσα συμβαίνουν γύρω. Όπως στα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης. Εμείς πάντα ασκούσαμε κριτική διότι ζούμε από κοντά την πραγματικότητα. Δεν πρόκειται πάντως για κριτική σε ηγέτες αλλά γενικά για την στάση και την πολιτική μας γραμμή», λέει η Μπεατρίς Ταλεγόν.

«Τώρα είναι ώρα για δράση, αλλά για κοινή δράση», επισημαίνει και προσθέτει: «Η λύση για μένα πρέπει να έρθει από τα αριστερά. Είναι σημαντικό να γίνει αυτό. Όλες οι ομάδες και τα κόμματα που έχουν αριστερές ιδέες και αξίες. Ακόμη και αν έχουν διαφορές, τώρα πρέπει να παλέψουν μαζί για έναν σκοπό. Μετά μπορούν να μιλήσουν για τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις. Τώρα ο στόχος είναι το σύστημα υγείας, η στέγαση, η ισότητα, η μετανάστευση. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο  μέτωπο από την Αριστερά».

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα επανακτήσουν τις δυνάμεις τους το ΠΑΣΟΚ και άλλα παρεμφερή κόμματα στην Ευρώπη, η Μπεατρίς λέει ότι «η σοσιαλιστική οικογένεια πρέπει να πάει ξανά πίσω, προς τα αριστερά.

Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα η 29χρονη δίνει τη δική της ερμηνεία.

«Πρέπει να καταλάβουμε γιατί έχει αυτή τη δύναμη τώρα. Υπάρχει από το ’80, με ποσοστά γύρω στο 0%, αλλά τώρα έχει αυτά τα υψηλά ποσοστά. Αν πάμε λίγο πίσω όμως, θα θυμηθούμε ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί κατηγορούσαν τους Έλληνες για τεμπέληδες. Ότι δεν δουλεύουν πολύ. Είπαν ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την κρίση. Μάλιστα ο Σαρκοζί αποκάλεσε “ηλίθιο” τον Παπανδρέου, που για μένα είναι απίστευτο διότι ήταν εκλεγμένος από τους πολίτες. Και όταν το κάνεις αυτό, είναι σα να αποκαλείς “ηλίθιους” τους πολίτες. Τότε λοιπόν, η αντίδραση αυτών των ακραίων και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, ήταν: “Έι, δεν είμαστε ηλίθιοι”. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί λοιπόν το δημιούργησαν όλο αυτό».

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ