Προσκλητήριο Σαμαρά

Προσκλητήριο Σαμαρά

 

Τη στήριξη όλων των στελεχών της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της και η χώρα να βγει από την κρίση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει την κρισιμότητα των επόμενων μηνών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Θα επαναλάβει πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αρκεί να υλοποιηθούν όλα όσα αναφέρει η προγραμματική συμφωνία. Επίσης θα αναφερθεί στις προσπάθειες που γίνονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης, η οποία θα αρχίσει να γίνεται ορατή στα τέλη του χρόνου. 

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στις σκληρές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την τρόικα, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος για τη χώρα μας δεν έχει περάσει. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματός του, καθώς αρκετοί βουλευτές βάλλουν εναντίον της οικονομικής πολιτικής – όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα – και ασκούν έντονη κριτική στον Γ. Στουρνάρα. 

Παράλληλα αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Α. Τσίπρα για τη στάση της Κουμουνδούρου απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις και κυρίως για τα μεταλλεία χρυσού στην Ιερισσό. Ακόμη θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για αλλοπρόσαλλες δηλώσεις στελεχών του απέναντι στο μνημόνιο. 

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα κηρύξει ουσιαστικά και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος θα αρχίσει στις 19 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου με το συνέδριο της ΝΔ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει όλους τους υπουργούς και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, να ακούσουν τα προβλήματά τους και να μεταφέρουν τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να βγει από το «τούνελ» της κρίσης. 

 

Πηγή: real.gr 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ