Σγουρός: Να καθαριστεί ο χώρος εκτός του ΧΥΤΑ

Σγουρός: Να καθαριστεί ο χώρος εκτός του ΧΥΤΑ

O Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου, της Αστυνομίας και του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος και εκτός του ΧΥΤΑ Φυλής.

Σε λάστιχα και άλλα υλικά που καιγόντουσαν σε χώρο εκτός του ΧΥΤΑ Φυλής σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής, οφείλονταν οι σημερινοί καπνοί και δυσοσμία που παρατηρήθηκε στην περιοχή, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου, της Αστυνομίας και του ΥΠΕΚΑ.

Όπως είπε ο κ. Σγουρός, οι άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς ήταν με κατεύθυνση προς τα Άνω Λιόσια, ενώ την ίδια στιγμή, οι οσμές προερχόμενες από τις εγκαταστάσεις και τους χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων ήταν ανεπαίσθητες και δεν προξενούσαν ιδιαίτερη επιβάρυνση.

Τόνισε ότι το φαινόμενο ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή έχει καταγγελθεί επανειλημμένα στο παρελθόν από τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και επισήμανε πως η παρουσία των ατόμων αυτών έχει ως αντικείμενο την παράνομη δραστηριότητα διαλογής και συλλογής μετάλλων εκ μέρους τους (σίδερα, αλουμίνια, χαλκός κ.λπ.) που στη συνέχεια καίνε σε χώρους εκτός του ΧΥΤΑ, με στόχο να αποσπάσουν τα πολύτιμα υλικά.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι ο Δήμος, η Αστυνομία και το ΥΠΕΚΑ πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα, ώστε ο χώρος γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής να καθαριστεί και να μην αποτελεί εστία τέτοιων φαινομένων που κρύβουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ