ΚΚΕ για Σκοπούλη: Αίσχος

ΚΚΕ για Σκοπούλη: Αίσχος

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η πρόταση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη να δίνεται «η δυνατότητα στις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους αμέσως μετά το τοκετό να παίρνουν άδεια για τρία χρόνια με την καταβολή του 50% του μισθού τους και ταυτόχρονα να προμηθεύονται με κάρτα στη μισή τιμή, ελληνικά προϊόντα».

“Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η πρόταση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη να δίνεται «η δυνατότητα στις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους αμέσως μετά το τοκετό να παίρνουν άδεια για τρία χρόνια με την καταβολή του 50% του μισθού τους και ταυτόχρονα να προμηθεύονται με κάρτα στη μισή τιμή, ελληνικά προϊόντα».

«Η υφυπουργός Φ. Σκοπούλη μιλώντας στη βουλή προς τιμήν της 8ης Μαρτίου της εργαζόμενης γυναίκας, πρότεινε οι εργαζόμενες στο δημόσιο, αμέσως μετά τον τοκετό να λαμβάνουν 3χρονη άδεια με το 50% του μισθού τους, σε αντιστάθμισμα να έχουν κάποιες εκπτώσεις σε ελληνικά προϊόντα», αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αίσχος! Αυτή είναι η «κυβερνώσα αριστερά». Στον ιδιωτικό τομέα οι επιχειρηματίες απολύουν τη γυναίκα και με την υποψία ότι είναι έγκυος και στο δημόσιο η κυβέρνηση μελετά να τη στέλνει  στη λεγόμενη εφεδρεία.

Οι εργαζόμενες που τεκνοποιούν πρέπει να παίρνουν άδεια μητρότητας με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Να φτιαχτούν τώρα παιδικοί σταθμοί, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των ζευγαριών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και των ανέργων».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ