ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης:Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επηρέασε καθοριστικά την πορεία της χώρας

ΒΙΝΤΕΟ- Κουβέλης:Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επηρέασε καθοριστικά την πορεία της χώρας

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας εκ των κορυφαίων  Ελλήνων πολιτικών της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας, στα 60 χρόνια της πολιτικής του διαδρομής, επηρέασε καθοριστικά την πορεία της χώρας. Η συμβολή του στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας υπήρξε αποφασιστική».

Έτσι ξεκίνησε η ομιλία του Φώτη Κουβέλη για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κ. Καραμανλή, για να αναφερθεί μετά στα κατά τον ίδιο σημαντικότερα επιτεύγματα του ιστορικού ηγέτη.

Δικό του το σημαντικό και σπουδαίο επίτευγμα, η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, όραμα ζωής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του οποίου τη διορατικότητα οφείλουμε να εξάρουμε.

Δεν ήταν ωστόσο το μοναδικό. Η εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη τη δεκαετία του 1950, κατά την πρώτη πρωθυπουργική του θητεία, η επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα και τη δημοκρατία μετά την περιπέτεια της επταετούς χούντας, η εκπόνηση και ψήφιση Συντάγματος, η νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι έργα που φέρουν τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η πορεία του, η ζωή του ολόκληρη, είναι σχεδόν ταυτισμένη, με την πορεία της χώρας μας.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ