Ο Λυκουρέντζος για τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες

Ο Λυκουρέντζος για τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες

 

 

«Στον τομέα της υγείας συμφωνήσαμε τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των μεταδιδόμενων νοσημάτων, των μη μεταδιδόμενων, την ενίσχυση των συστημάτων υγείας των δύο χωρών και τη συνεργασία στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και καταστροφών, καθώς και συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και το νοσοκομείο Παίδων της Άγκυρας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος για τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες που υπογράφηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΑ, ο υπουργός τόνισε πως «η Τουρκία αποτελεί μια πρόκληση για τη χώρα μας. Είναι μια χώρα που θα αναπτύσσεται και μπορούμε στον τομέα της ανάπτυξης να κερδίσουμε πάρα πολλά, το δε επιχειρηματικό συνέδριο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών συνέβαλε κατά πολύ προς αυτή την κατεύθυνση χθες στην Κωνσταντινούπολη».

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών ο κ. Λυκουρέντζος είπε: «Η Ελλάδα δεν αξιώνει τίποτα σε βάρος της Τουρκίας, εμείς απαιτούμε την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ