Ο Ερντογάν του χάρισε το κομπολόι του

Ο Ερντογάν του χάρισε το κομπολόι του 

 

Ο Ταγίπ  Ερντογάν σπανίως, λένε οι Τούρκοι, αποχωρίζεται το κεχριμπαρένιο κομπολόι του, με τις 33 χάντρες. Ακόμα και όταν βρίσκεται σε επίσημες συνομιλίες, το έχει πάντα μαζί του, καμιά φορά κρυμμένο στο χέρι του.

Χθες το μεσημέρι, όμως, ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», αποχωρίστηκε το αγαπημένο του κομπολόι. Το δώρισε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Περιχαρής ο υπουργός Εξωτερικών μόλις εισήλθε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στην πτήση για επιστροφή στην Αθήνα επιδείκνυε με καμάρι το κομπολόι και έλεγε: «Είναι το προσωπικό κομπολόι του Ερντογάν».

Οι κ. κ.  Ερντογάν και Αβραμόπουλος γνωρίζονται από παλιά, από τότε που οι δύο ήταν δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης. Και αυτή τη «φιλία» τη θυμήθηκαν και χθες στην Κωνσταντινούπολη. Σε κάποια στιγμή μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος ένιωθε τέτοια οικειότητα με τον παλαιό φίλο του που του είπε ότι «δεν μπορώ να σε αποκαλώ εξοχότατο. Έχω μάθει να σε αποκαλώ Ταγίπ».

Έτσι συμφώνησαν να αφήσουν κατά μέρος το πρωτόκολλο των προσφωνήσεων και να αποκαλεί ο ένας τον άλλον «Ταγίπ» και «Ντιμίτρι».

 

Πηγή: Βηματοδότης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ