Διαφάνεια για τα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Διαφάνεια για τα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας και ανάπτυξης των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, λύνεται για πρώτη φορά ένα μεγάλο πρόβλημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφορά στον τρόπο προμήθειας καυσίμων για την κάλυψη των αναγκών όλων των Κλάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η διακήρυξη για την διακλαδική προμήθεια καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω Σ.Ο.Τ.Α. (Προμήθειες Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας). Προηγήθηκε η συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων της Βουλής, σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Υπουργείων.

Με την υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας, δημιουργείται πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας στις διαγωνιστικές διαδικασίες και επιτυγχάνονται σημαντικές οικονομίες κλίμακος, λόγω της διακλαδικότητας της προμήθειας των καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ