Βίντεο-Βενιζέλος:Είμαστε το “καλύτερο γήπεδο”

Βίντεο-Βενιζέλος:Είμαστε το “καλύτερο γήπεδο” 

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινά την Παρασκευή, μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Τι είπαν Παπούλιας-Βενιζέλος:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε. Έτοιμος για το Συνέδριο;

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Έτοιμος. Αλλά βλέπετε, οι εξελίξεις τρέχουν. Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αλλάζει τα δεδομένα στους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω να λειτουργήσει προς το καλό των λαών και των κοινωνιών, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να λειτουργήσει συντηρητικά, να τροφοδοτήσει αντιδράσεις πολιτικά συντηρητικές και οικονομικά σκληρά νεοφιλελεύθερες. Και γι’αυτό θέλουμε να αναβιώσει η κλασσική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, χάρις στους αγώνες και τις ιδέες της οποίας διαμορφώθηκε το μεγάλο κεκτημένο της Ευρώπης, ιδίως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το μοντέλο ανάπτυξης. Και αυτό τώρα έχει χαθεί λόγω της κρίσης. Και στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει μεθαύριο θα μιλήσουμε όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είστε ένα κομμάτι της…

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ακριβώς. Και θα έρθουν αρκετοί σοσιαλιστές να μας χαιρετήσουν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, γιατί χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο, δεν υπάρχει ασφαλέστερο πλαίσιο για τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εύχομαι καλή επιτυχία και οι οιωνοί φαίνεται ότι είναι καλοί.

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είναι καλοί. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό έμαθα.

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: 110.000 πολίτες μας τίμησαν και αυτό μας δίνει δύναμη.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ