BINTEO-Πυρά Τσίπρα κατά Σαμαρά

BINTEO-Πυρά Τσίπρα κατά Σαμαρά

Απάντησε στην τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι «δεν μασάμε από απειλές», ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον χαρακτήρισε χαρακτήρισε «ψευτόμαγκα».

«Έρχεστε εδώ και συμπεριφέρεστε, όχι ως Πρωθυπουργός, αλλά απευθύνεστε στους βουλευτές με ένα απαξιωτικό χαρακτήρα. Δεν φέρεστε ως Πρωθυπουργός, αλλά ως ψευτόμαγκας που έρχεται και μας λέει, σαν να βρισκόμαστε σε καφενείο, δε μασάμε», σχολίασε με καυστικό τρόπο στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Εγώ δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πάνε καλά τα πράγματα στην χώρα κύριε Σαμαρά; Δεν αμφισβήτησα πόσες ώρες εργάζεστε αλλά σε ποια κατεύθυνση εργάζεστε».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά για παρερμηνεία των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε τον χαρακτήρισε «επικεφαλής της ομάδας λάσπης, την ομάδας της μονταζιέρας μέσα από τον διαδυκτιακό υπόκοσμο. Σε ποια άλλη χώρα θα καλούσε ο εισαγγελέας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το μοντάζ δηλώσεων βουλευτή του κοινοβουλίου».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τον ρώτησε «τι έχετε πετύχει; Πείτε μας ένα στόχο διαπραγμάτευσης που έχει πετύχει; Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει. Τα χαράτσια ήρθαν ως έκτατα και τώρα μονιμοποιούνται. Με μνημονιακή ξεροκεφαλιά επιμένετε να μην μειώνεται τον φόρο στο πετρέλαιο. Θα αποχωρήσετε με ελικόπτερο – όπως έγινε στην Αργεντινή – όταν θα βάλετε νέους φόρους και πάρετε νέα μέτρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπαινιγμούς του, ότι ξένοι επενδυτές χρηματοδότησαν το ταξίδι του στις ΗΠΑ:

«Είναι οξύμωρο, είναι ύβρεις να κατηγορούν αυτοί οι οποίοι ευνόησαν τους κερδοσκόπους με τις επιλογές τους. Αυτοί που έκαναν το PSI ή εμείς που αντισταθήκαμε;»

Χαρακτήρισε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας τον Ε. Βενιζέλο και είπε ότι «ζούμε μία τραγική κατάσταση που προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε. Δική σας είναι η ευθύνη για αυτή την πολιτική. Στο σπίτι του κρεμεσμένου μη μιλάτε για σκοινί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ