Κωνσταντόπουλος: Χρειάζεται ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος

Κωνσταντόπουλος: Χρειάζεται ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος 

 

«Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του χρειάζεται ριζική αλλαγή. Είναι ντροπή για το Σύνταγμα, να υπάρχει ακόμα το άρθρο 86, που ορίζει το ακαταδίωκτο των πολιτικών», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, που έχει αναλάβει επικεφαλής της σχετικής, για την αναθεώρηση του Συντάγματος, επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «θα πρέπει να συζητηθεί, στο σύνολό του, το πλαίσιο της λειτουργίας της Βουλής, που είναι κυβερνοκρατούμενη. Εγώ θέτω το θέμα της πρωθυπουργοκεντρικής διακυβέρνησης. Πρέπει το μοντέλο αυτό να αλλάξει και να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Βουλής. Και η κυβέρνηση και η Βουλή και η Προεδρεία της Δημοκρατίας, δεν λειτουργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Σε ότι αφορά τον θεσμό των δημοψηφισμάτων, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε: «το δημοψήφισμα εξασφαλίζει την άμεση μορφή της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών. Ο θεσμός πρέπει να υπάρχει και μάλιστα να υπάρξει και διαδικασία δημοψηφίσματος νομοθετικών πρωτοβουλιών. Αλλά το δημοψήφισμα πρέπει να έχει σωστή διατύπωση του ερωτήματος και να μην καθοδηγεί την απάντηση».  

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ