Εν μέσω διαφωνιών προς το συνέδριο

Εν μέσω διαφωνιών προς το συνέδριο 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Στην τελική ευθεία για το συντακτικό του συνέδριο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, που οδεύει σε αυτό πάντως εν μέσω διαφωνιών. Ήδη, αύριο Κυριακή, εκλέγει τους 2500 και πλέον συνέδρους του, που μαζί με τους αριστίνδην θα αγγίξουν τα 3500 άτομα που θα βρεθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την ερχόμενη Παρασκευή. Το συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του την Κυριακή με την εκλογή του νέου Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, που για πρώτη φορά θα αριθμεί μόλις 120 μέλη. 

Εν τω μεταξύ, χθες, μετά τις φημολογίες περί «ειδικών πούλμαν που θα μεταφέρουν κόσμο από νομαρχιακή σε νομαρχιακή προκειμένου να ψηφίσει περισσότερες από μία φορές», ήρθε η επιστολή του Μιχάλη Καρχιμάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία άφηνε υπαινιγμούς για νοθεία στην εκλογή συνέδρων. «Υπάρχει μηχανισμός διασφάλισης –και ποιος είναι αυτός- ότι κάθε μέλος θα ψηφίσει μόνο μία φορά, σε μία οργάνωση, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της Δημοκρατίας σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες;», ρωτούσε, συμπληρώνοντας ότι «αν δεν απαντηθεί αξιόπιστα αυτό το ερώτημα, τότε πιθανή νοθεία (από κάποιους αμετανόητους) είναι προ των πυλών και προ των καλπών».

Η απάντηση, ήρθε άμεσα από την ΕΚΑΠ που αποστέλλοντας οδηγίες προς όλες τις Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογικών διαδικασιών της Κυριακής, θέλησε να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των διαδικασιών. «Εάν επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η παραβίαση της διαδικασίας με πρόθεση νόθευσης της διαδικασίας, τότε θα ακυρώνεται το αποτέλεσμα και τα ονόματα των εμπλεκομένων αναρτώνται στο διαδίκτυο και διαγράφονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.», ανέφερε στο σχετικό κείμενο μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΕΚΑΠ Γιάννης Σουλαδάκης. Ειδικά δε, για τις περιπτώσεις διπλοψηφίας, ξεκαθάριζε ότι «όλα τα ονόματα όσων ψηφίσουν θα καταχωρηθούν σε ενιαία βάση δεδομένων, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος και η τυχόν ανεύρεση τέτοιων περιπτώσεων θα έχει ως αποτέλεσμα πέραν της ακύρωσης των διαδικασιών, την ανάρτηση των ονομάτων στο διαδίκτυο, τη διαγραφή των υπευθύνων από μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ πέρα των πιθανών νομικών συνεπειών της πλαστογραφίας».

Πηγή: real.gr 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ