Το “όχι” του Σημίτη στον Βενιζέλο

Το “όχι” του Σημίτη στον Βενιζέλο

 

Αρνητική ήταν η απάντηση του Κώστα Σημίτη στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου για να παραστεί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή.

Μέσω σύντομης επιστολής ο πρώην Πρωθυπουργός γνωστοποίησε την άρνησή του να παραστεί στο συνέδριο. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρόσκληση, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και παράλληλα δήλωσε πάντα πρόθυμος να συμβάλει «στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης».

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι ο Κώστας Σημίτης είχε δηλώσει στην εφημερίδα “Τα Νέα” ότι δεν θα μετάσχει στο Συνέδριο του κόμματος και επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος του απηύθυνε θερμή έγγραφη πρόσκληση, ως πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μια περίοδο της πολύ πρόσφατης ιστορίας της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ζητούσε από τον κ. Σημίτη, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αν το επιθυμούσε, να λάβει το λόγο και να απευθυνθεί όχι μόνο στους συνέδρους αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

 

Διαβάστε επίσης:

Γραπτώς τον Σημίτη και τηλεφώνημα στον ΓΑΠ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ