Στουρνάρας: Λύση για την ανεργία η ανάπτυξη

Στουρνάρας: Λύση για την ανεργία η ανάπτυξη 

«Η ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη λύση για την ανεργία. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να ανακάμψει πια, να μιλήσουμε για επενδύσεις» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολά��τ στην Αθήνα.

Ερ: Ποιό ήταν το αποτέλεσμα των συζητήσεων, που είχατε με τον Γάλλο ομόλογό σας, Πιερ Μοσκοβισί, ρωτήσαμε τον υπουργό Οικονομικών.

Απ: Οι συζητήσεις πήγαν πολύ καλά. Μιλήσαμε γενικά για την οικονομική κατάσταση, κάναμε μια αναδρομή των τελευταίων μηνών, πόσο μας βοήθησε η Γαλλία σε όλα αυτά. Αλλά είπαμε ότι η Ελλάδα πρέπει τώρα να ανακάμψει πια, να μιλήσουμε για επενδύσεις. Υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήσαμε πως πρέπει να υπάρξουν κοινές προσπάθειες στον επενδυτικό τομέα της Ελλάδας. Το ΤΑΥΠΕΔ έχει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ερ: Σε ποιούς τομείς;

Απ: Συζητήσαμε για όλους τους τομείς που υπάρχει γαλλικό ενδιαφέρον: Ενέργεια, λιμάνια, μαρίνες, γη… Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ερ: Με δεδομένο ότι η Γαλλία έχει πρόβλημα με την ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου;

Απ: Οι επενδύσεις έχουν να κάνουν με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Που σημαίνει ότι, διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει η Ελλάδα, διαφορετικά η Γαλλία. Υπάρχει πάντα όμως κοινό, αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Ερ: Θα έρθει ανάπτυξη στην Ευρώπη;

Απ: Βεβαίως, τώρα πια έχουμε γίνει πιο σοφοί από την κρίση της ευρωζώνης και όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να έχουμε ανάπτυξη αν δεν θέλουμε να δημιουργηθούν φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε πριν από μερικούς μήνες εδώ και σε άλλες χώρες.

Ερ: Τον Γάλλο Πρόεδρο τον απασχολεί πολύ η ανεργία στην Ελλάδα. Πρότεινε κάποιες λύσεις;

Απ: Βεβαίως, ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη λύση για την ανεργία. Όταν ειδικά η ανεργία των νέων στην Ελλάδα είναι τραγική και φτάνει στο 60%.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ