O Κορκίδης για την συνέντευξη Σαμαρά στη Real news

O Κορκίδης για την συνέντευξη Σαμαρά στη Real news

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας την αποκλειστική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, στην Real News, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να παρέμβει για το εμπόριο και την αγορά.

«Με αφορμή την συνέντευξη του Πρωθυπουργού σε Κυριακάτικη εφημερίδα επιβεβαιώνεται η άποψη ότι μπορεί και πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο όλα όσα δεν λειτουργούν και όλα όσα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα», αναφέρει αρχικά ο κ. Κορκίδης και στη συνέχεια αναφέρεται σε ορισμένες προτάσεις παρέμβασης προς τον κ. Σαμαρά:

«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου συναισθανόμενη την υψηλή ευθύνη του διπλού της ρόλου ως κορυφαίου φορέα εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου και ως κοινωνικού εταίρου, έχει επεξεργαστεί και καταθέσει στα αρμόδια Υπουργεία συγκεκριμένες προτάσεις παρέμβασης, οι οποίες είναι άμεσα υλοποιήσιμες και το κυριότερο κινούνται προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των άμεσων αναγκών της μικρομεσαίας επιχείρησης, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο Βασίλης Κορκίδης, εξηγεί ότι «απευθύνθηκα στον Πρωθυπουργό γιατί έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και γνωρίζω ότι διαθέτει την πολιτική βούληση και οξυδέρκεια για να δώσει λύση στα πρόβληματα των ελληνικών επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους, οι οποίες ενώ συνεχίζουν να αποτελούν ένα δυναμικό τμήμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται ανάλογα. Αναγνωρίζω ότι το τελευταίο διάστημα ο Ελληνας Πρωθυπουργός διεξάγει ακαταπόνητα έναν δύσκολο αγώνα για να βελτιώσετε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες για όλους μας. Αντίστοιχη, όμως, προσοχή και στήριξη χρειάζεται η πραγματική οικονομία και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που παλεύει με το δικό της εσωτερικό χρέος και το εκρηκτικό μείγμα ύφεσης και ανεργίας».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τονίζει ότι «αυτό που ζητά τόσο η ΕΣΕΕ όσο και η ΓΣΕΒΕΕ που εκπροσωπούμε θεσμικά την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ευρωπη από τους αρμόδιους Υπουργούς είναι η συμμετοχή μας σε ρεαλιστικό και υπεύθυνο διάλογο προς όφελος της ελληνικής Οικονομίας. Εχουμε πολλές φορές προσφερθεί να είμαστε αμισθί σύμβουλοι της Κυβέρνησης, σε θέματα μικρομεσαίων και αγοράς, αλλά δεν κρύβω ότι ανεξήγητα νοιώθουμε ενα ιδιότυπο αποκλεισμό. Επειδή όμως δεν πρέπει να είμαι άδικος έχω υποχρέωση να επισημάνω ότι ο Υπουργός Εργασίας είναι από τους λίγους που διαλέγεται, ενημερώνει και αξιοποιεί τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων εργοδοτών και εργαζομένων. Επίσης παρά τις έντονες αντίθεσεις μου με το Υπουργείο Ανάπτυξης, για τις Κυριακές, τις ταμπέλες της ντροπής και το ΕΣΠΑ, οφείλω να αναγνωρίσω ότι η πόρτα του Υφυπουργού εμπορίου είναι πάντα ανοιχτή».

Τέλος ο κ. Κορκίδης, δηλώνει «ότι μία τετ-α-τετ συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους μικρομεσαίους εκπροσώπους της αγοράς, θα είναι πολύ χρήσιμη αφού σημειωτέον δεν είμαστε “συνδικαλιστές” που διαλύουμε τα πάντα, αλλά θεσμικοί “κοινωνικοί εταίροι” και παραγωγικοί φορείς που έχουμε δικαίωμα στην εργασία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Η περιγραφή της καθημερινότητάς από εμάς είμαι βέβαιος οτι θα τον βοηθήσει να παρέμβει προσωπικά για να προστατεύσει την ελληνική μεσαία τάξη να επιβιώσει και να μπορέσει να ξεπεράσει με αξιοπρέπεια, ίσως την δυσκολότερη χρονιά της εντός κρίσης περιόδου. Την καθημερινότητα την αντιμετωπίζεις ουσιαστικά όταν την συναντάς και μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους μικρομεσαίους είναι μια συνάντηση με την ελληνική καθημερινότητα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ