“Άδειασε” τον Μέργο ο Παναγιωτόπουλος

“Άδειασε” τον Μέργο ο Παναγιωτόπουλος

 

“Άδειασε” τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζεται τις απόψεις του σχετικά με τον κατώτατο μισθό.

“Στην κυβέρνηση προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στους καθ’ υπερβολήν λαϊκιστές και στους καθ’ υπερβολήν τεχνοκράτες”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Αναφορικά με την τα νέα στοιχεία για την ανεργία, που αναδεικνύουν πρωταθλήτρια την Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «για να αντιστραφούν τα νούμερα της ανεργίας πρέπει να αναστραφεί η υφεσιακή πορεία της οικονομίας», ενώ παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι λαμβάνουν λιγότερα και από όσα προβλέπει ο κατώτατος μισθός. 

Την ίδια στιγμή, λίγες μέρες μετά την αναδίπλωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρουτση για τις προωθούμενες αλλαγές στον απεργιακό νόμο, ότι δηλαδή «εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση», ο κ. Παναγιωτόπουλος τα “μάζεψε” ακόμα περισσότερο, λέγοντας ότι «αυτή την ώρα δεν υπάρχει θέμα έναρξης διαλόγου».

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ατζέντα η προοπτική αναθεώρησης της απεργιακής νομοθεσίας», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και αυτή τη στιγμή ο αγώνας μας είναι να πολεμήσουμε τα αίτια τις προκλήσεις όλων αυτών των μορφών απεργίας».

 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ