Φλωρίδης: Διάλογος με ατζέντα και δεσμεύσεις

Φλωρίδης: Διάλογος με ατζέντα και δεσμεύσεις 

 

 Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

«Ο διάλογος απαιτεί προγραμματική ατζέντα και σαφή δέσμευση για τη δημιουργία ενός Νέου και Ενιαίου Φορέα Πολιτικού Φορέα, σε καθορισμένο χρόνο και χωρίς αποκλεισμούς» τονίζει ο επικεφαλής του «Κοινωνικού Συνδέσμου».

«Όχι σε προσχηματικό διάλογο, ναι σε διάλογο ουσίας με προοπτική» είναι η απάντηση του Γιώργου Φλωρίδη, μέσω του Real.gr, στην πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για διάλογο για την κεντροαριστερά. Ο Γ. Φλωρίδης, επικεφαλής του «Κοινωνικού Συνδέσμου» εκτιμά ότι ένας διάλογος θα έχει νόημα μόνο όταν έχει σαφές χρονοδιάγραμμα και κατάληξη την ίδρυση νέου και ενιαίου κόμματος στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με τον αρχηγό να εκλέγεται από τη βάση και το ιδρυτικό Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η Π80 των Γιάννη Τσαμουργκέλη και Δημήτρη Κατσαντώνη. 

Η δήλωση του Γιώργου Φλωρίδη στο Real.gr έχει ως εξής:

«Εμείς εδώ και πολύ καιρό επισημάναμε την ανάγκη να ξεκινήσει οργανωμένα διάλογος για το χώρο. Όμως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την ξεκάθαρη πρότασή μας. Δεν μιλάμε για διάλογο εντυπώσεων και τακτικής, αλλά για διάλογο ουσίας με προοπτική. Ο πρώτος δεν μας αφορά, γιατί εντάσσεται σε μικροκομματικές επιδιώξεις επιβίωσης και δημιουργίας πρόσκαιρων εντυπώσεων. Ο δεύτερος, που αποτελεί τη βάση της πρότασής μας, απαιτεί προγραμματική ατζέντα και σαφή δέσμευση για τη δημιουργία ενός Νέου και Ενιαίου Φορέα Πολιτικού Φορέα, σε καθορισμένο χρόνο και χωρίς αποκλεισμούς. Επίσης, είμαστε σαφώς αντίθετοι σε κάθε τύπου προσχηματική άρνηση του διαλόγου, με επιχειρήματα που εκ των προτέρων τον τορπιλίζουν».

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ