Κόντρα Ρουπακιώτη-“γαλάζιων”

Κόντρα Ρουπακιώτη-“γαλάζιων”

 

“Κόντρα” έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με αφορμή τις αλλαγές του υπουργού στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά και ειδικότερα τη δήλωση του εισηγητή της ΝΔ, Αναστάσιου Νεράτζη, στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Νεράτζης ανέφερε ότι δεν θα αποδεχθεί τις προωθούμενες μειώσεις ποινών για χρήστες ναρκωτικών ούτε την δυνατότητα αναψηλάφησης υποθέσεων που έχουν κριθεί από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από ενστάσεις των εμπλεκομένων στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, τίθενται για άλλη μια φορά σε δοκιμασία οι αντοχές και η συνοχή της συγκυβέρνησης.

«Υποβάλλαμε προτάσεις γιατί πονάνε οι φυλακές και τις κρατάμε με το ζόρι. Θα έρθετε εσείς να την σταματήσετε αν υπάρξει κάποια έκρηξη; Την κατάσταση στις φυλακές την γνωρίζετε. Γιατί αντιδράτε;», διερωτήθηκε ο κ. Ρουπακιώτης κατά την συζήτηση επί των άρθρων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Αναφορικά με τα ευρωπαϊκά δικαστήρια στα οποία θα μπορεί να προσφεύγει κάποιος επιδιώκοντας την αναψηλάφηση της υπόθεσής του η οποία έχει κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια και με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε από την ΝΔ ότι θα γίνει η χώρα μας νομαρχία της Ευρώπης, ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε μέχρι και τον Αλέξανδρο Παπάγο, αλλά και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε «εθνάρχη», οι οποίοι αναζήτησαν ερείσματα στην Ευρώπη και συνέδεσαν την Ελλάδα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Νομαρχία ήθελε να κάνει την Ελλάδα ο Παπάγος κι ο Καραμανλής; Νομαρχία θέλουν την Ελλάδα οι 15 υπουργοί που συνυπογράφουν το νομοσχέδιο;», διερωτήθηκε ο κ. Ρουπακιώτης και πρόσθεσε σηκώνοντας το γάντι που του έριξαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές: «Αν μου απαντήσετε σε αυτό τότε θα πειστώ να αποσύρω την διάταξη».

Ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις του κ. Ρουπακιώτη με το κόμμα της ΝΔ είναι η δήλωσή του ότι «είμαι υπουργός που με πρότεινε ένα κόμμα από αυτά που συγκροτούν την κυβέρνηση και ισοτίμως εισάγω διατάξεις»

«Θα είμαι υπερήφανος και τυχερός αν …καταργήσετε το αποκαλούμενο πρωθυπουργοκεντρικό ή υπουργοκεντρικό μοντέλο που υπάρχει στη χώρα μας», πρόσθεσε ο κ. Ρουπακιώτης.

Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πτέρυγα της ΝΔ με τον κ. Νεράντζη να τον εγκαλεί ότι «δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα ένας υπουργός Δικαιοσύνης».

 

Πηγή:tovima.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ