Πουπάκης:Να παρέμβει ο Σαμαράς για τον Μέργο

Πουπάκης:Να παρέμβει ο Σαμαράς για τον Μέργο

 

«Προκλητικές» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κώστας Πουπάκης τις δηλώσεις του Γιώργου Μέργου για τον κατώτατο μισθό, ζητώντας παράλληλα από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να «παρέμβει επίσημα ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα».

Ξεκινώντας τη δήλωσή του ο κ. Πουπάκης επισημαίνει την αναφορά του Όλι Ρεν σχετικά με την αναθεώρηση του συστήματος για τον ελάχιστο μισθό, που προβλέπεται για το 2014, αλλά και τη ερώτηση του επίσης ευρωβουλευτή, Νίκου Χουντή.

«Την ώρα που επίκειται η αναθεώρηση του συστήματος για τον καθορισμό του βασικού μισθού στην Ελλάδα, προκλητικές δηλώσεις που θεωρούν τα 487€ (586€ μεικτά) -και τα 430€ (510€ μεικτά) για τους νέους κάτω των 25 ετών- σαν «υψηλές αμοιβές» μόνο επώδυνες επιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν στον κόσμο της εργασίας «στρώνοντας το χαλί» στην Τρόικα για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς που, ήδη, βρίσκονται κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας», τονίζει ο Κώστας Πουπάκης, προσθέτοντας ότι « η όποια «διαβεβαίωση» του Υπουργού Εργασίας για διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα μέχρι το 2016 μόνο καθησυχαστική δεν μπορεί να είναι».

Όπως επισημαίνει «το ζήτημα του κατώτατου μισθού όπως και αυτό της θέσπισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος -που ισχύει στα 24 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ- είναι κορυφαία για την ελληνική κοινωνία και αφορούν το σύνολο των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα, αφού ο βασικός μισθός συνιστά τη βάση υπολογισμού όλων των επιδομάτων, ενώ δυστυχώς μπορεί να αποτελέσει την «τελική αμοιβή» για επιπλέον 600 χιλιάδες εργαζόμενους μετά την πάροδο της τρίμηνης μετενέργειας των 42 κλαδικών ή ομοιεπαγγελματικών συμβάσεων που λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου».

Ο ευρωβουλευτής καταλήγει ζητώντας «μια επίσημη παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά», καθώς όπως υποστηρίζει «μπορεί να κλείσει οριστικά προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά, κάθε βλαπτική και ανεύθυνη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ