ΣΥΡΙΖΑ:”Δεν αξιοποιούν ούτε το λάθος”

ΣΥΡΙΖΑ:”Δεν αξιοποιούν ούτε το λάθος”

 

 

«Το λάθος του πολλαπλασιαστή είναι ένα λάθος μέσα στο συνολικό εγκληματικό λάθος της πολιτικής του μνημονίου που επιβάλλει ανηλεή λιτότητα, εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του.

«Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αξιοποιήσει ούτε καν αυτό το λάθος, ώστε να αμφισβητήσει την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου. Δεν το έπραξε αυτό, παρόλο που το λάθος του ΔΝΤ είχε γίνει γνωστό ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ και το ΥΠ.ΟΙΚ διέθετε στοιχεία για ακόμη μεγαλύτερο λάθος από αυτό του ΔΝΤ. Δεν το έπραξε , όπως ακριβώς δεν αξιοποίησε ούτε τις ενστάσεις του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

 Αντί αυτών, η συγκυβέρνηση προτίμησε να μετατραπεί στον πιστότερο οπαδό της πολιτικής της κ. Μέρκελ και σε «κομιστή» των εντολών της τρόικας ψηφίζοντας και το τρίτο μνημόνιο.

Σε αυτά πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση και όχι να παριστάνει εκ των υστέρων ότι διαπραγματεύεται, χωρίς να μπορεί να πείσει κανέναν, εντός ή εκτός Ελλάδας, ότι θέτει οποιοδήποτε ζήτημα στο τραπέζι.

Το γεγονός ότι τα δύο προηγούμενα μνημόνια απέτυχαν παταγωδώς στους στόχους που τα ίδια έθεταν, ενώ παράλληλα δημιούργησαν μια ανθρωπιστική κρίση πρωτόγνωρη για καιρό ειρήνης και για κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, καταδεικνύει ότι η μοναδική σήμερα ρεαλιστική πολιτική πρόταση είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ανατροπή αυτής της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής, μέσα από την ακύρωση του μνημονίου και την αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και στήριξης του κοινωνικού κράτους» καταλήγει το σχόλιο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ