Δείπνο αξίας 240€ για τον Ράιχενμπαχ

Δείπνο αξίας 240€ για τον Ράιχενμπαχ

Πλήρωσαν 240 ευρώ και άφησαν πουρμπουάρ κάτι ψηλά για να γευτούν εδέσματα από την ελληνική κουζίνα και να πιουν μακεδονίτικα κρασιά. Το εστιατόριο που τους φιλοξένησε στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης θύμιζε… αστυνομικό τμήμα, αφού παντού υπήρχαν άνδρες της Ασφάλειας.

Ο Γερμανός επικεφαλής Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, και η τετραμελής παρέα του σε λιγότερο από μία ώρα ξόδεψαν τα χρήματα για να βάλει στην τσέπη του ένας Ελληνας εργαζόμενος πρέπει να δουλέψει σκληρά 15 μέρες.

Ο Χ. Ράιχενμπαχ επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και εμπιστεύτηκε τον Γερμανό πρόξενο στην πόλη, Χέλσερ Ομπερμάγερ, για να γευτεί την ελληνική κουζίνα.

Μάλιστα, άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης πήγαν στο εστιατόριο μία ημέρα πριν από το γεύμα και έλεγξαν όλους τους χώρους. Εψαξαν από τις τουαλέτες μέχρι τα ντουλάπια στην κουζίνα.

Την ώρα του γεύματος, σύμφωνα με τη Δημοκρατία, τέσσερις αστυνομικοί παρίσταναν τους πελάτες και κάθισαν σε τραπέζι, ακριβώς δίπλα από τους Γερμανούς. Αλλοι τόσοι αστυνομικοί κάθισαν στον επάνω όροφο, ενώ στον εξωτερικό χώρο αναπτύχθηκαν ακόμη 10 άνδρες.

Για πρώτο πιάτο προτίμησαν ψαρόσουπα, ενώ στη συνέχεια χταπόδι ψημένο στα κάρβουνα και ριζότο με θαλασσινά. Δοκίμασαν επίσης αμπελόφυλλα με κιμά, ενώ στη μέση του τραπεζιού έβαλαν παϊδάκια και σουτζουκάκια. Στο τέλος του γεύματος προτίμησαν αρμενοβίλ και προφιτερόλ με χυμένη καυτή σοκολάτα. Από την κάβα επέλεξαν το “Μαγικό Βουνό” και το “Δυο Ελιές-κτήμα κυρ Γιάννη”.

 

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ