Κατσέλη: Συνομιλώ με τον Τσίπρα

Κατσέλη: Συνομιλώ με τον Τσίπρα

 

Συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο προέδρου, ενώ αποκαλύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ διερεύνησε την επιστροφή της, αλλά η ίδια ήταν αρνητική. 

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Λούκα Κατσέλη προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης από ευρύτερη συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων και προβλέπει πτώση της κυβέρνησης μέχρι το φθινόπωρο, «εφόσον συνεχιστεί η πολιτική του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις των δανειστών».

Αναφορικά με τα όσα ακούγονται περί σχεδίου να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ μέσω τεχνητής διόγκωσης του χρέους, η Λούκα Κατσέλη σημειώνει: «Κανένας σώφρων πολιτικός δεν θέλει να δει τη χώρα του σε καθεστώς επιτήρησης ή σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Αυτά είναι αστεία. Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Επειδή ο κ. Σαμαράς δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και ο κ. Βενιζέλος θέλει να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, έχουν κάθε κίνητρο και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να επικεντρώνουν τη συζήτηση στη συμμετοχή η μη του ΔΝΤ στο Μηχανισμό Στήριξης, στο πρώτο μνημόνιο, και όποτε δίνεται η ευκαιρία στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009».

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ