Στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ

Στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ

 

 

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ -οι συμβάσεις των οποίων λήγουν την Παρασκευή 8/2- με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Ν. Βούτσης και Δ. Στρατούλης  προς τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, και τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.

 

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτησή τους, οι συμβάσεις 61 δημοσιογράφων της ΕΡΤ λήγουν αύριο Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν στα τέλη Μαρτίου 13 δημοσιογράφοι της ΕΤ3.

 

Πρόκειται, διευκρινίζουν, για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι προσελήφθησαν με ετήσια σύμβαση πέρυσι κατόπιν διαγωνισμού, «στον οποίο κυριάρχησε πέραν της επαγγελματικής επάρκειας το κριτήριο της μίας και μοναδικής εργασίας όπως και της πολυετούς παρουσίας στον “σκληρό πυρήνα” της ενημέρωσης της ΕΡΤ, δηλαδή στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές».

 

Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Βούτσης και Στρατούλης κατηγορούν τόσο την προηγούμενη, όσο και τη σημερινή κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη πρόνοια για το εργασιακό μέλλον αυτών των εργαζομένων, «που επί σειρά ετών (ενίοτε και πάνω από 20 συναπτών ετών) αποτελούν τη στελεχιακή ραχοκοκαλιά της δημοσιογραφίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», αλλά αδιαφορούν και για τη φυσιογνωμία της, καθώς «μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν, καλείται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αλλάξει τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις ενημερωτικές της εκπομπές».

 

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων που επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ