Έκτακτα μέτρα στήριξης των ανέργων ζητά η ΔΗΜΑΡ

Έκτακτα μέτρα στήριξης των ανέργων ζητά η ΔΗΜΑΡ

Τη λήψη εκτάκτων μέτρων υποστήριξης των ανέργων, κυρίως σ΄ ό,τι αφορά τις ομάδες υψηλού κινδύνου (όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά στα οποία δεν υπάρχει ενήλικας εργαζόμενος, οι μακροχρόνια άνεργους με παρωχημένες ειδικότητες και οι άνεργοι άνω των 55 ετών), ζητεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Στην Επίκαιρη Επερώτηση ζητείται, μεταξύ άλλων, μέσω συγκεκριμένων προτάσεων:

1. Αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας, με ανακαθορισμό του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης.

2. Ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων, με σταδιακή μείωση των ενσήμων ανά έτος, ενώ για νοικοκυριά χωρίς εργαζόμενους η συμβολή να είναι μηδενική. 

3. Έκτακτες και εκτεταμένες δράσεις ένταξης των ανέργων σε  προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», εργασιακής τοποθέτησης και κατάρτισης.  

Όπως επισημαίνεται, μέσω   της Επίκαιρης Επερώτησης   η Δημοκρατική Αριστερά παρεμβαίνει για τη θέσπιση ενός πλαισίου αντιμετώπιση της οξείας κοινωνικής κρίσης και της προστασίας των ομάδων υψηλού κινδύνου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ