ΒΙΝΤΕΟ-Αντιπαράθεση στη Βουλή για την επιστράτευση των ναυτεργατών

ΒΙΝΤΕΟ-Αντιπαράθεση στη Βουλή για την επιστράτευση των ναυτεργατών

Η αντιπαράθεση δεν θα μπορούσε να λείψει από τη Βουλή για την επιστράτευση των ναυτεργατών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατιας, Μάκης Βορίδης, επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ λέγοντας: «Ενδιαφέρεστε για τους ναυτεργάτες και όχι για τα νησιά και τις κοινωνίες. Το μεγάλο ζήτημα είναι τι θα γίνουν τα ευπαθή προϊόντα, τι θα γίνει με τους νησιώτες. Σε αυτά μπορείτε να απαντήσετε; Η επιστράτευση σε αυτό απαντά».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Μέσα σε 10 μέρες η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά το χουντικής πατέντας μέτρο της επιστράτευσης. Όποιος αντιδρά τον ντύνετε στο χακί. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα με τέτοια νομοθεσία».

Ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αισχρή πράξη εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζει τη θεωρία του νόμου και της τάξης απέναντι σε έναν εξαθλιωμένο λαό».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και ο νόμος της επιστράτευσης αλλά να διασφαλίζεται το ελάχιστο επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών».

Για τις ισορροπίες που προσπάθησε να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ «ανάμεσα στην αρχή αναλογικότητας και τη στάθμιση συμφερόνων» μίλησε ο Νίκος Τσούκαλης.

Σε υψηλούς τόνους ο Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση πυροδοτεί ρήξη με τους ναυτεργάτες και την ίδια ώρα προωθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει για 10 μήνες να μην υπάρχει πλοίο σε ορισμένα νησιά… κάποιος υπάλληλος της τρόικας είχε πει ότι τα νησιά κατω των 100 κατοίκων δεν είναι απαραίτητο να κατοικούνται γιατί όσο έχουν ζωή έχουν και υφαλοκρηπίδα».

 

Δείτε τα βίντεο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ