Με εντολή Σαμαρά η επίθεση Στουρνάρα

Με εντολή Σαμαρά η επίθεση Στουρνάρα

 

Με φόντο την επίταξη της κυβέρνησης στους ναυτεργάτες συνεδριάζουν στις 18:00 το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί. Το κλίμα αναμένεται βαρύ καθώς μέσα σε 12 ημέρες η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση τόσο των εργαζόμένων στα μέσα σταθερής τροχιάς όσο και στους ναυτεργάτες. 

Η αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να μην ανεχτεί από τα συνδικάτα κινητοποιήσεις που δημιουργούν άμεσα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας είναι δεδομένη. Ωστόσο το ίδιο δεν ισχύει για τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση. 

Γι’ αυτό τον λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει το θέμα της αντιμετώπισης των ομάδων που απεργούν. Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να μην είχε φτάσει η κυβέρνηση σε τέτοιες ακραίες αποφάσεις. Την ίδια ακριβώς γραμμή ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ η οποία παίρνει σαφείς αποστάσεις από την επιστράτευση των εργαζομένων. 

Το θέμα συζητήθηκε και στην χτεσινοβραδινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών. Στο Μαξίμου θεωρούν βέβαιο ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν τις κινητοποιήσεις«ανταγωνίζονται το ένα το άλλο για να μην χάσουν την πρωτοκαθεδρία του συνδικαλιστικού κινήματος» τόνιζε συνομιλητής του Πρωθυπουργού δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου. Γι αυτό τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στο Γ. Στουρνάρα να επιτεθεί στα δύο κόμματα της Αριστεράς. 

 

Δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα

Εκτός από τις κινητοποιήσεις, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θα συζητήσουμε κάποια σενάρια στην σύσκεψη» σημείωναν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών στο Real.gr . 

Πριν από την σύσκεψη «κορυφής» στο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας θα δεχθεί στο γραφείο του για το επίμαχο θέμα τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το οικονομικό επιτελείο μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν και από βουλευτές της ΝΔ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου – όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου – να είναι κοινωνικά δίκαιο.

«Αυτό που παρατηρούμε στο χώρο των κινητοποιήσεων σήμερα και τις προηγούμενες μέρες είναι παλαιοκομματικές νοοτροπίες των δυο κομμάτων, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ