Έκκληση Μουσουρούλη για διάλογο

Έκκληση Μουσουρούλη για διάλογο

 

 

Σε νέα συνάντηση στις 12 το μεσημέρι έχει καλέσει τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αλλά και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Μουσουρούλης, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση και να τερματιστεί η απεργία των ναυτεργατών.

«Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha 989.

Στη συνάντηση πάντως που συγκάλεσε την Κυριακή το απόγευμα ο κ. Μουσουρούλης στο υπουργείο για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων δεν προσήλθαν εκπρόσωποι της ΠΝΟ, θεωρώντας ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει μια θετική απάντηση στα αιτήματα των ναυτεργατών. Έτσι ο υπουργός συναντήθηκε μόνο με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ζητώντας τη συμβολή τους προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συνεχίζονται για πέμπτη συνεχή ημέρα, ωστόσο, λίγο μετά από τις 6 τα ξημερώματα κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Φαιστός Palace», το οποίο μετέφερε νταλίκες φορτωμένες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη.

Τα πλοία αναμένεται να παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, μετά τη νέα 48ωρη απεργία την οποία αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Όπως δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Ελλάδος, Αντώνης Νταλακογιώργος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στις 13:00 έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς των εργαζομένων στο κομμάτι της ναυτιλίας, με στόχο τη σύμπτυξη κοινού μετώπου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ