Τσαυτάρης: Όχι στην υπεραλίευση

Τσαυτάρης: Όχι στην υπεραλίευση

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μίλησε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνας Μάρκου, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της αλιείας.

«Είμαστε μια μεγάλη εξαγωγική δύναμη και οι τιμές των ψαριών καθιστούν σήμερα τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, έναν από τους πιο προσοδοφόρους σε συνάλλαγμα», είπε αρχικά στην τοποθέτηση του ο κ. Τσαυτάρης και στη συνέχεια τόνισε ότι «η αλιεία αφού έκανε αρκετούς γύρους περιφερόμενη ως προίκα σε κάποια υπουργεία, τους τελευταίους μήνες ήρθε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Στα κυριότερα σημεία της απάντησης του, ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε: «Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι ο κάθε Περιφερειάρχης μπορεί να δώσει άδεια για αλιεία, αν διαπιστωθεί ότι η Περιφέρεια έχει πολλά αλιεύματα, στην περιοχή του και δηλαδή όχι στα διεθνή ύδατα, και έτσι να αποποιείται εκ των πραγμάτων η δυνατότητα να ελέγχουμε τα διεθνή ύδατα και τα αλιεύματα στα διεθνή ύδατα. Το πνεύμα μας είναι «όχι υπεραλίευση», αλλά σωστή αλίευση και αειφόρα διαχείριση των αλιευμάτων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ