ΒΙΝΤΕΟ- Η παρέμβαση Στουρνάρα στο MEGA

ΒΙΝΤΕΟ- Η παρέμβαση Στουρνάρα στο MEGA

“Ουδείς νέος φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στα ακίνητα”, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας σε παρέμβασή του στο MEGA, τονίζοντας ότι με έκπληξη άκουσε όσα είπωθηκαν στο δελτίο και τις τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ.

“Ό,τι έσοδα παίρνουμε τόσα θα παίρνουμε, ούτε ευρώ περισσότερο”, είπε ο υπουργός Οικονομικών, “κάνουμε διάλογο με τα κόμματα για να δούμε πώς θα μοιραστεί με τον δικαιότερο τρόπο το φορολογικό βάρος”.

“Τα σεναρια που εξυφαίνονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι θα γίνει προσπάθεια για μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, μέσα στις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, για προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές τιμές και σε ότι αφορά τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων επεσήμανε ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα.

“Οι φόροι ακινήτων στην Ελλάδα δεν διαφέρουν καθόλου απ’ό,τι άλλες χώρες”, είπε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι “προσπαθούμε να εξαιρέσουμε χαμηλά εισοδήματα”.

Σε ότι αφορά την πάταξη φοροδιαφυγής επανέλαβε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά “δεν είναι εύκολο…” .”Τους τελευταίους 6 μήνες έχουν μπει 650 επώνυμοι πολίτες στη φυλακή επειδή χρωστούν στην εφορία”, είπε μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ