Ενοχλημένη η Χριστοφιλοπούλου

Ενοχλημένη η Χριστοφιλοπούλου

Ενόχληση φαίνεται να εκφράζει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, για το σχέδιο «Αθηνά» χωρίς προηγουμένως το Κίνημα να έχει την ευκαιρία να κάνει «προτάσεις και διορθώσεις επί συγκεκριμένου σχεδίου».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι «η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας συνιστά πρώτιστα αναπτυξιακή και ακαδημαϊκή και δευτερευόντως διοικητική και δημοσιονομική αναγκαιότητα».

Μάλιστα επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τα κριτήρια και τις γενικές αρχές του σχεδίου Αθηνά και πως δόθηκε έμφαση στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και τη σύνδεσή της με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας καθώς και την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Επίσης, ότι συζητήθηκε η ορθολογική αξιοποίηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού καθώς και των υποδομών που διαθέτουν τα Ιδρύματα.

Ωστόσο, τόνισε ότι «αναμέναμε να κάνουμε προτάσεις και διορθώσεις επί συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο όμως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου», για να σημειώσει παράλληλα ότι «το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει το σχέδιο που ανακοινώθηκε και θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ