Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

 

Την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία αποκτά όλο και περισσότερο «ακροδεξιά χαρακτηριστικά» κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η εικόνα αυτή εκδηλώνεται, τόσο κατά τις αλλεπάλληλες επικοινωνιακές επιθέσεις της κυβέρνησης ενάντια του, όσο και ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι με δεδομένη τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που ήδη δημιουργεί η εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής του τρίτου μνημονίου, «υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναζητήσει οδό διαφυγής και απόδρασης από τη δυσαρέσκεια αυτή μέσα από την ανεύθυνη ανακίνηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων», κάτι που θα ήταν άκρως «επικίνδυνη εξέλιξη». Οι ίδιες πηγές δεν προσδιορίζουν ποια ακριβώς είναι τα θέματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά επίσης και σε σχόλια περί εσωκομματικών διαφωνιών τονίζοντας ότι παρόλο που στα κυρίαρχα ΜΜΕ γίνεται συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί μια εικόνα αγεφύρωτων πολιτικών διαφορών στο εσωτερικό του, αυτό «είναι μάλλον ευσεβής πόθος παρά αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας», καθώς «διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι υπάρχουν, είναι ήδη γνωστές κι έχουν διατυπωθεί και στην τελευταία συνδιάσκεψη».

Ωστόσο, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι, η συνοχή του κόμματος είναι πολύ μεγαλύτερη από όλα τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα εκείνα της συγκυβέρνησης και η συνοχή αυτή εδράζεται στην αδιαπραγμάτευτη βούληση όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα, να αποτελέσει τον καταλύτη στους αγώνες του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, συλλογική και ατομική αξιοπρέπεια.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο δεν έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και το συμπέρασμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι αντιμετωπίστηκε θετικά η επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ το τελευταίο διάστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση γιατί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, καλλιεργεί κλίμα τεχνητής ευφορίας όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και υπογραμμίζει ότι οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης ενάντια στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι συνεχίζεται η ίδια αποδεδειγμένη καταστροφική πολιτική της λιτότητας, τα αδιέξοδα της οποίας αναγνωρίζονται από όλους τους σοβαρούς αναλυτές διεθνώς με εξαίρεση την ελληνική κυβέρνηση και την κ. Μέρκελ.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατυπώνει το αίτημα για εκλογές, προτάσσοντας το ερώτημα «ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί έπειτα από την προδιαγεγραμμένη και από πολλούς παραδεδεγμένη αποτυχία και του νέου, παρόντος οικονομικού προγράμματος, και αν στην επαναδιαπραγμάτευση αυτή πρέπει να επιδιωχθεί η ριζική αλλαγή της πολιτικής λιτότητας ή η καταστροφική συνέχισή της».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ