Ανακοινώνεται το σχέδιο “Αθηνά”

Ανακοινώνεται το σχέδιο “Αθηνά”

 

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά στην αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Μετά την ανακοίνωσή του, το σχέδιο θα αποσταλεί στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κώστας Ρέμελης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και ο Πάρις Τσάρτας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τόνισαν ότι είναι «αναγκαίες οι αλλαγές και η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, καθώς τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν τμήματα χωρίς ουσιαστική μελέτη».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, αναφερόμενος σε προτάσεις που έχουν ακουσθεί, όπως η συνένωση Πανεπιστημίων, ή ακόμη και Πανεπιστημίων με ΤΕΙ, διατύπωσε τις επιφυλάξεις του, τονίζοντας ότι «το Γαλλικό μοντέλο δεν είναι εύκολο να εφαρμοσθεί σε μεγάλο αριθμό Ιδρυμάτων στην Ελλάδα, καθώς για να επιτύχει προϋποθέτει όλες οι σχολές να βρίσκονται στην ίδια πόλη και όχι χιλιόμετρα μακριά».

Οι πρυτάνεις δήλωσαν ότι μόλις δημοσιοποιηθεί το σχέδιο θα συνεδριάσουν εκτάκτως στο Λαύριο.

Ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλου, ολοκλήρωσε σήμερα τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο παρουσίασε το σχέδιο και με εκπροσώπους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ