Στέλεχος ΣΔΟΕ:Μπέρδεψα τα ονόματα

Στέλεχος ΣΔΟΕ:Μπέρδεψα τα ονόματα

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Θόδωρου Φλωράτου, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Φλωράτος φέρεται να διευκρίνισε ότι στην αρχική του κατάθεση στη Δικαιοσύνη, από λάθος ανέφερε ότι ο πρέσβης Ηλίας Κλης ήταν το πρώτο πρόσωπο, που παρέλαβε το «στικάκι» από τις γαλλικές αρχές.

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ φέρεται να εξήγησε ότι μπέρδεψε τα ονόματα των πρεσβευτών και εννοούσε τον κ. Χαλαστάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 «Όταν είδα τα δημοσιεύματα με την κατάθεσή μου, στην οποία ενέπλεκα τον κ. Κλη, επικοινώνησα με το συνάδελφο μου, κ. Σκαρμέα, με τον οποίο μαζί είχαμε μεταβεί στις 21/12/2012 στο Παρίσι για να παραλάβουμε την πρωτότυπη “λίστα Λαγκάρντ” από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

 Ο κ. Σκαρμέας μού επισήμανε το λάθος που είχα κάνει με το όνομα του κ. Κλη και μου τόνισε ότι στο έγγραφο παράδοσης αναφέρεται το όνομα του κ. Κώστα Χαλαστάνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή προσανατολίζεται στο να ζητήσει το έγγραφο παράδοσης από τις γαλλικές αρχές.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή του, ο κ. Φλωράτος επανέλαβε αυτά που κατέθεσε, ενώ εκτίμησε ότι το ΣΔΟΕ θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών για να ολοκληρώσει τον έλεγχο των 2.062 Eλλήνων μεγαλοκαταθετών που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος του ΣΔΟΕ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ