• ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας:Εκλογές έως τον Σεπτέμβριο

  6:03 πμ, Τρίτη 29 Ιάν 2013 6:03 πμ, Τρίτη 29 Ιάν 2013

  ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας:Εκλογές έως τον Σεπτέμβριο

  Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν εκλογές πριν από τις γερμανικές εκλογές, που θα γίνουν το Σεπτέμβριο, για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα διεκδικήσει βιώσιμη λύση για τη χώρα.

  Στην εκπομπή της ΝΕΤ, ΝΕΤWEEK, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της λεηλασίας του δημοσίου και ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.

  Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και περιβάλλοντος και να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα σταθερότητας για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, ενώ σημείωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και η εγχώρια ολιγαρχία που αποτελείται από λίγες οικογένειες που ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

  Για την συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι και ο ίδιος παρέθεσε αριθμούς στον Γερμανό υπουργό για να καταδείξει την αποτυχία του προγράμματος.

  Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μία ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα. Οι δόσεις που παίρνει η χώρα, πρόσθεσε, αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες.

  Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εμφανίζεται μία παροδική δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί.

  Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα.

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Η Βραζιλία τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική.

  Δείτε τα αποσπάσματα από την συνέντευξη:

  Το δεύτερο απόσπασμα:

  Το τρίτο απόσπασμα της συνέντευξης:

  ΠΗΓΗ:ΝΕΤ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα