Κουβέλης:Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Κουβέλης:Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

 

«Τα προβλήματα των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας, αναμφισβήτητα, είναι υπαρκτά και πρέπει να αντιμετωπιστούν», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι «η προοπτική της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στην ανάπτυξη και προφανώς στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής».

«Υπάρχουν πράγματι ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος. Υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με την δαπάνη καυσίμων και ειδικότερα του πετρελαίου, υπάρχουν ζητήματα τα οποία αναφέρονται στη στήριξη των αγροτών αναφορικά με το φορολογικό σύστημα, όπως υπάρχουν και ζητήματα που αναφέρονται στο ασφαλιστικό σύστημα των αγροτών με το δεδομένο ότι υπήρξε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αναφέρομαι στα χρονικά όρια συνταξιοδότησης, έτσι σήμερα ο αγρότης να καλείται να διανύσει χρόνο που θα φτάσει τα 67 χρόνια της ηλικίας του», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

«Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν, η δέσμευση – όχι η υπόσχεση – είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής προκειμένου να υπάρξουν λύσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ