• Στους 3.000 οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

  8:22 πμ, Δευτέρα 28 Ιάν 2013 8:22 πμ, Δευτέρα 28 Ιάν 2013

  Στους 3.000 οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

  Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

  Από 3.000 αντιπροσώπους, που θα εκλεγούν με μονοσταυρία στις Τοπικές Οργανώσεις στις 24 Φεβρουαρίου, θα αποτελείται το σώμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε στην Ιπποκράτους.

  Το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου και που εκ των πραγμάτων, θα κυριαρχήσει ως θέμα συζήτησης η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θεωρείται βέβαιον ότι θα ελέγξει σχεδόν απολύτως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εξάλλου, ουδείς προτίθεται να θέσει θέμα ηγεσίας -ούτως ή άλλως ο Πρόεδρος και με το νέο Καταστατικό θα εκλέγεται από τη βάση του κόμματος- αλλά μόνο θέμα αλλαγής πολιτικής.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, το μέτρο θα είναι ένας αντιπρόσωπος ανά είκοσι μέλη, με μονοσταυρία στα ψηφοδέλτια εκλογής. Από τους 3.000 συνέδρους θα εκλεγούν περίπου οι 2.500 -οι υπόλοιποι θα είναι αριστίνδην- γεγονός που σημαίνει ότι η Ιπποκράτους περιμένει να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες περί τις 50.000 μέλη.

  Ως αριστίνδην θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο τα μέλη της πρώην και νυν Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και της ηγεσίας της Νεολαίας.

  Η συμμετοχή ως αριστίνδην των μελών της πρώην ΚΟ αποτελεί ίσως μια τελευταία προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να επιστρέψουν και να συμμετάσχουν στο Συνέδριο στελέχη, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ «στέλνει» στο Συνέδριο στελέχη που έχουν διαγραφεί και έχουν εγγραφεί εκ νέου μέλη, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Γιάννης Κουτσούκος.

  Τα προσυνεδριακά κείμενα

  Εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμα τα προσυνεδριακά κείμενα, δηλαδή τα Σχέδια Θέσεων, Διακήρυξης και Καταστατικού. Στόχος της Ιπποκράτους είναι να πραγματοποιηθούν έως το Συνέδριο δυο συνελεύσεις στις οργανώσεις, προκειμένου να εγκριθούν τα κείμενα -αν και, μια συνέλευση να υπάρχει, με την κατάσταση που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, μάλλον ικανοποίηση θα υπάρχει.

  Ιδρύονται τάσεις

  Το νέο Καταστατικό προβλέπει την ίδρυση ρευμάτων στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη, όπως αποκάλυψε χθες η Κάτια Μακρή στη Real news οι εκσυγχρονιστές αναμένεται να ιδρύσουν τάση, κίνηση που όπως εκτιμάται θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα