Στρατούλης:Θα θερίσουν κοινωνικές θύελλες

Στρατούλης:Θα θερίσουν κοινωνικές θύελλες

«Η κυβέρνηση σπέρνει αντεργατικούς ανέμους, αλλά θα θερίσει κοινωνικές θύελλες» δηλώνει ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπ. Εργασίας, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία των εργαζόμενων στα λεωφορεία και τρόλεϊ.

“Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κατρακύλησε σήμερα ακόμα περισσότερο στον αυταρχικό κατήφορό της προχωρώντας, μετά την πολιτική επιστράτευση των απεργών των Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ, και σε απαγόρευση μέσω δικαστικής προσφυγής και απόφασης και της απεργίας των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ.

 

Η κυβέρνηση, μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προχωρά και στην κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται και να απεργούν ενάντια σε αντεργατικές πολιτικές και για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους”, αναφέρει ο κ. Στρατούλης.

 

“Η κυβέρνηση το μόνο που θα καταφέρει σπέρνοντας με πραξικοπηματικές μεθόδους αντιδημοκρατικούς και αντεργατικούς ανέμους θα είναι, αντί για τον εκφοβισμό και την υποταγή των εργαζομένων, να θερίσει κοινωνικές θύελλες από τους συντονισμένους και αλληλέγγυους αγώνες όλων των εργαζομένων που δεν αποδέχονται την κοινωνική και οικονομική γενοκτονία τους από τις μνημονιακές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις υπηρετεί”, τονίζει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ