Πρώην αντιπρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ:Ο Γεωργίου δεν ενεργούσε μόνος του

Πρώην αντιπρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ:Ο Γεωργίου δεν ενεργούσε μόνος του

«Είναι τελείως προφανές πλέον ότι ο κ.Γεωργίου δεν ενεργούσε μόνος του», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης μιλώντας στον Real Fm. Τόνισε επίσης ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί πιέσεις, καθώς και ότι είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ζητώντας ραντεβού ακόμα και από τον πρόεδρο της βουλής.

«Ο κ. Γεωργίου δεν ήξερε και πολλά πράγματα από στατιστική. Ανέλαβε υποτίθεται ως πρώην αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος στατιστικής του ΔΝΤ ενώ αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καν», είπε ο κ. Λογοθέτης στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, υπογραμμίζοντας ότι τον κ. Γεωργίου καθοδηγούσε η Eurostat και ο κ. Ραντερμάχερ.

 

«Δέχθηκα πιέσεις»

 «Βεβαίως και δεχθήκαμε (πιέσεις). Μου έλεγε ο κ .Παπακωνσταντίνου ότι εφόσον ο κ. Γεωργίου είναι αποδεκτός από την Eurostat, εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτόν», ανέφερε ερωτηθείς εάν δέχθηκε ο ίδιος πιέσεις, ενώ αποκάλυψε ότι είχε προσπαθήσει να μεταφέρει τις αντιρρήσεις του ακόμα και στον τότε πρόεδρο της βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

«Είχα εκφράσει την αντίρρησή μου στον κ. Παπακωνσταντίνου και είχαμε προσπαθήσει να τις εκφράσουμε ακόμα και στον πρόεδρο της βουλής. Είχαμε κανονίσει ραντεβού που μια μέρα πριν ματαιώθηκε».

 

«Αυτός ήταν ο λόγος που μπήκαμε το μνημόνιο»

 

Ερωτηθείς εάν υπήρχε «δόλος για να μπούμε στο μνημόνιο», ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, υπογράμμισε:

«Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη αιτία.  Διότι ο μόνος επιστημονικός τρόπος για να δικαιολογήσει την ένταξη στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο ήταν η συνεχής αύξηση του ελλείμματος που ήταν τελείως αυθαίρετη».

 «Το πιστεύω ακράδαντα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης στην ερώτηση εάν εκτιμά ότι αυτός ήταν ο λόγος που μπήκαμε στο μνημόνιο. Ξέραμε τις αδυναμίες μας. Χρειαζόμασταν κάποια δημοσιονομική εξυγίανση με τρόπους που θα μπορούσαν να έρθουν ομαλά. Δυστυχώς το μνημόνιο σταμάτησε αυτή την ομαλή προσπάθεια διότι έφερε επαχθή μέτρα που δεν χρειαζόταν να τα πάρουμε τη στιγμή που μπορούσαμε να δανειστούμε άνετα εκείνη την εποχή και να κοιτάξουμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για την εξυγίανση», συμπλήρωσε  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ