“Πέρασε” το νομοσχέδιο για το “Ερρίκος Ντυνάν”

“Πέρασε” το νομοσχέδιο για το “Ερρίκος Ντυνάν”

 

Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να διαβεβαιώνει ότι εξασφαλίζεται η επιβίωση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και ότι διασφαλίζονται οι θέσεις των εργαζόμενων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών αναγκών του Κοινωφελούς ιδρύματος.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επανέλαβε ότι εάν δεν επιτευχθεί η ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου «δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα». Αναφερόμενος στην έρευνα που εξελίσσεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα σχετικά με καταγγελίες για κακοδιαχείριση, αργομισθίες, υπέρογκες αμοιβές, διασπάθιση περιουσίας του Ερυθρού Σταυρού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει την παραμικρή σκιά.

«Θα βγουν όλα στο φως, για όλα όσα καταγγέλθηκαν. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιόν θα καταλογιστούν ευθύνες. Το υπουργείο επιθυμεί να υπάρξει άπλετο φως στην υπόθεση», υπογράμμισε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης, επισημαίνοντας ότι το «Ερρίκος Ντυνάν πρέπει να διασωθεί».

Κατά επί της αρχής τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός εκφράζοντας την αντίθεσή του και στο ενδεχόμενο πώλησης του κοινωφελούς ιδρύματος.

Ερωτήματα για τη διοίκηση του νοσοκομείου και τυχόν ευθύνες της για την κακή οικονομική του κατάσταση έθεσε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος, πάντως, υπερψήφισε το νομοσχέδιο.

Να διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του νοσοκομείου και να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, ζήτησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος ψήφισε το νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, ζήτησε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος.

«Ναι» είπε και η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνα Μάρκου, ωστόσο έκανε λόγο ακόμη και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Κατά τάχθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο θα βοηθήσει την επιχειρηματική δράση του νοσοκομείου.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ