Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για την επίταξη

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για την επίταξη

 

«Η κυβέρνηση οφείλει να προσπαθήσει μια αποκατάσταση της ομαλότητας γιατί η Δημοκρατία δεν είναι παράλυτη», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφορικά με την επίταξη στο Μετρό, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μετατρέπει την ιδιότητα του εργαζομένου σε αυτή του ιδιοκτήτη οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας, να την εξουσιάζει, να τη μεταχειρίζεται όπως κρίνει και να τη στρέφει εναντίον της κοινωνίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε για «απαράδεκτο από κάθε άποψη μέσο, το οποίο απειλεί να επιβάλλει μια λογική πυγμής στην άσκηση πολιτικής».

Καταδικάζοντας αυτές τις ενέργειες τόνισε ότι «θυμίζουν άλλες εποχές» ενώ υποστήριξε πως «για ότι ακολουθήσει θα φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση» εκτιμώντας πως «τέτοιες αποφάσεις δεν οδήγησαν ποτέ σε ήρεμο ξέφωτο».

«Για όγδοη μέρα με το μετρό κλειστό, η πόλη τελεί σε απόλυτη ασφυξία. Δεν γίνεται να περιμένει κανείς από την κυβέρνηση να μην κάνει κάτι» ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, η οποία διερωτήθηκε: «Σε ποιον ανήκει το μετρό; Στους εργαζομένους ή στους χρήστες; Ποιοι έδωσαν τα λεφτά για να γίνει; Ποιος πληρώνει τους φόρους για το Μετρό και δεν έχει τις παροχές;».

Από το ΠΑΣΟΚ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για «συνδικαλιστική πρακτική που καθιστά όμηρο την κοινωνία και δεν τιμά το ίδιο το συνδικάτο και τους ίδιους τους συνδικαλιστικούς αγώνες».

Αναφερόμενη στον κ. Κουρουμπλή, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «εμείς αυτές τις πρακτικές τις καταδικάζουμε. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα έπρεπε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να είναι στον διάλογο και όχι ταμπουρωμένοι».

«Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση για να επιτάξει τους εργαζόμενους στις επιλογές της. Η απόφαση αυτή δείχνει τον αυταρχισμό της. Είναι μια απόφαση που υλοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει την κατάργηση των ΣΣΕ» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ