Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθεί άμεσα η επίταξη

Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθεί άμεσα η επίταξη

Με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς επιτίθεται στην κυβέρνηση για την απόφασή της για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό.

Αναλυτικά:

“Η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κορυφώνεται σήμερα με το πραξικοπηματικό μέτρο της επίταξης το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης. Μετά τα κυβερνητικά τελεσίγραφα και τις απειλές για απολύσεις, ώστε να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν τους απεργιακούς τους αγώνες στο Λεκανοπέδιο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά στην υλοποίηση των απειλών, ολισθαίνοντας σ’ ένα βαθιά αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο με την εφαρμογή χουντικών νόμων.

Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας. Γι’ αυτό και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό και το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.

Απέναντι λοιπόν στον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των χυδαίων εκβιασμών, ώστε να καμφθούν οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να σταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς και να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους.

Αυτοί που τελικά θα συντριβούν θα είναι οι συνεταίροι της μνημονιακής καταστροφής και όχι οι απεργοί-εργαζόμενοι.

Άμεση ανάκληση του μέτρου της επίταξης!”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ