Η επίταξη και το χάος στις συγκοινωνίες

Η επίταξη και το χάος στις συγκοινωνίες

 

“Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω. Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

“Γι’ αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!”, πρόσθεσε.

 

 

Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι

“Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων, προχωράμε στο μέτρο της επίταξης” είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στους εργαζομένους στο Μετρό, μόλις βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για “τυφλή σύγκρουση από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ”.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, κάναμε σαφές εξ’ αρχής ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο”, συνέχισε και κατέληξε: “Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης”.

“Θα υπάρξουν και απολύσεις;”, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους.

“Η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δρόμο της”, απάντησε ο υπουργός. 

Αναλυτικά η δήλωση:

«Στο διάλογο που είχε γίνει με τους εργαζομένους έγινε σαφές από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης για καμιά κατηγορία από το ενιαίο μισθολόγιο. Παρόλα αυτά, παρά τη σαφή θέση της κυβέρνησης, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης. Ακόμη περισσότερο αποφάσισαν να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν κατ’ επανάληψη μάλιστα σαφέστατες αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα, η αθηναϊκή κοινωνία και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης.

Μετά από αυτά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί ούτε μπορεί να παρακολουθήσει μια προσχηματική προσπάθεια μιας δήθεν καλής θέλησης.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή είναι η εισήγηση που έκανα στον Πρωθυπουργό ως αρμόδιος υπουργός. Ο Πρωθυπουργός το αποδέχτηκε και προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, η Δικαιοσύνη φυσικά θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο σε σχέση με τις έρευνες που κάνει ως προς τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν και ως προς την περιφρόνηση των αποφάσεων των δικαστηρίων λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων”.

 

 

Η πρώτη αντίδραση των απεργών για την επίταξη

«Οι εργαζόμενοι εδώ και 8 ημέρες, δεν θα αλλάξουν το χώρο εργασίας τους. Κάποιοι άλλοι θα φύγουν από τις καρέκλες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά απεργός της Αττικό Μετρό μετά την ανακοίνωση Χατζιδάκη για επίταξη. «Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς» είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλου.

 

 

“Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς”

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.

 

ΓΣΕΕ: Να αποσύρουν την επίταξη 

 

“Kαλώ την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: 

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Καλώ την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-και των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα – όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν – αλλά η Κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου από την Κυβέρνηση έχει καταγγελθεί εκτός των άλλων, τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο κι από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Αυτές τις παρανομίες θα εκδικάσει και το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον χρειαστεί.

Ο αγώνας για την προάσπιση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι κοινός αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Αφορά στη δημοκρατία της χώρας μας.

Στον αγώνα αυτόν δεν χωρούν εκπτώσεις ούτε κοινωνικοί αυτοματισμοί”.

 

Το ΚΚΕ για την επίταξη στο μετρό

 

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη στο μετρό “πράξη ωμού αυταρχισμού”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:  “Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία”.

Η ΔΗΜΑΡ δε συμφωνεί με την επίταξη 

«Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με την απόφαση επίταξης από τη κυβέρνηση.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις.

Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων», καταλήγει το κείμενο.

 

Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την επίταξη 

Σύμφωνοι με την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό, είναι στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ από την Ιπποκράτους, θεωρούν ότι η απόφαση της επίταξης ήταν η πιο ήπια που μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση. 

 

ΒΙΝΤΕΟ – Σταματόπουλος: ” Η λέξη επίταξη είναι χούντα”

 

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων του Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, δήλωσε για την επίταξη: ” Η λέξη επίταξη θεωρούμε ότι είναι χούντα”…

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega

 

 

 Στρατούλης: Πραξικόπημα η επίταξη

 

“Με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του Μετρό“, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης στο περιστύλιο της Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: 

“Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει”.

 

Σταματόπουλος:Τελευταία ευκαιρία να διώξουμε τη χούντα

 

«Θα ταμπουρωθούμε εδώ. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου. Είναι η τελευταία ευκαιρία να διώξουμε τη χούντα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm και στην Αγγελική Λάζου, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΤΡΑΜ, Μιχάλης Γαζής, κάλεσε την κυβέρνηση να «κάνει πίσω», σημειώνοντας ότι «πρέπει να πάμε σε διάλογο».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Αποσύρθηκαν τα τρόλεϊ

Αποσύρθηκαν προς τα αμαξοστάσια τα τρόλεϊ που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Αθήνας μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων.

«Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, μπαίνουμε στη διαδικασία του αγώνα», ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στα τρόλεϊ, Νίκος Ξυδάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι «είναι στη διάθεση τους όλα τα εκκαθαριστικά μας. Αν αποδειχθεί ότι δεν έχουμε πληρωθεί έστω και ένα λεπτό επιπλέον, θα παρακαλέσω τον κ. Χατζηδάκη να παραιτηθεί».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

ΦΩΤΟ-Κλαρκ πίσω από την πόρτα του αμαξοστασίου στα Σεπόλια

Από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των οχημάτων τα πνεύματα στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια οξύθηκαν περαιτέρω. Οι εργαζόμενοι έκλεισαν την πόρτα, έβαλαν από πίσω μηχανήματα κλαρκ και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν.

 

 

Ασθενοφόρο στο αμαξοστάσιο

Εταιρικό ασθενοφόρο βρίσκεται για προληπτικούς λόγους στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.

 

Μητρόπουλος:Χουντικά διατάγματα

 

Για «χουντικά διατάγματα που είναι έξω από το Σύνταγμα» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη.

«Είναι χουντικά διατάγματα έξω από το Σύνταγμα γιατί δεν προβλέπεται να τιμωρούνται οι απεργοί για να εξαναγκάζονται να εργάζονται επειδή διαφωνούν στο να μπουν στην εξαθλίωση των μισθών», ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

Ερωτηθείς για την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η απόφαση δεν είναι εκτελεστή καθώς με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, μέχρι να τελεσιδικήσει η διαφορά περί απεργίας ούτε περικοπές γίνονται και νομίμως οι απεργοί συμμετέχουν στην απεργία».

«Γίνεται ενεργοποίηση σκληρών θεσμών. Όλο το θεσμικό οπλοστάσιο για επιστράτευση είναι εκτός συντάγματος και εκτός των διεθνών συμβάσεων που έχει επικυρώσει η Ελλάδα», υπογράμμισε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Τι αποφάσισε η ΓΣΕΕ

«Μετά το νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της Κυβέρνησης με την απόφασή της για επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής σήμερα Πέμπτη 24/1/2013 αποφάσισε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει:

«1. την πολιτική καταδίκη της επιστράτευσης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και γενικότερα στους χώρους ευθύνης της για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων.

2. τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

3. την επίσπευση πραγματοποίησης 24ωρης Γενικής Απεργίας όπως αυτή αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

 

Η Κυβέρνηση αντί να κάνει επίδειξη ισχύος στους εργαζόμενους θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και να συζητήσει ΑΝΟΙΧΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ – ΣΟΒΑΡΑ για τη σύναψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

Ο αγώνας για την προάσπιση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τα οποία η κυβέρνηση παραβιάζει θα συνεχιστεί τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο.         

Παράνομες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες καταργούν ισχύουσες».

 

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για την επίταξη

 

«Η κυβέρνηση οφείλει να προσπαθήσει μια αποκατάσταση της ομαλότητας γιατί η Δημοκρατία δεν είναι παράλυτη», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφορικά με την επίταξη στο Μετρό, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μετατρέπει την ιδιότητα του εργαζομένου σε αυτή του ιδιοκτήτη οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας, να την εξουσιάζει, να τη μεταχειρίζεται όπως κρίνει και να τη στρέφει εναντίον της κοινωνίας».

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε για «απαράδεκτο από κάθε άποψη μέσο, το οποίο απειλεί να επιβάλλει μια λογική πυγμής στην άσκηση πολιτικής».

Καταδικάζοντας αυτές τις ενέργειες τόνισε ότι «θυμίζουν άλλες εποχές» ενώ υποστήριξε πως «για ότι ακολουθήσει θα φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση» εκτιμώντας πως «τέτοιες αποφάσεις δεν οδήγησαν ποτέ σε ήρεμο ξέφωτο».

«Για όγδοη μέρα με το μετρό κλειστό, η πόλη τελεί σε απόλυτη ασφυξία. Δεν γίνεται να περιμένει κανείς από την κυβέρνηση να μην κάνει κάτι» ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, η οποία διερωτήθηκε: «Σε ποιον ανήκει το μετρό; Στους εργαζομένους ή στους χρήστες; Ποιοι έδωσαν τα λεφτά για να γίνει; Ποιος πληρώνει τους φόρους για το Μετρό και δεν έχει τις παροχές;».

Από το ΠΑΣΟΚ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για «συνδικαλιστική πρακτική που καθιστά όμηρο την κοινωνία και δεν τιμά το ίδιο το συνδικάτο και τους ίδιους τους συνδικαλιστικούς αγώνες».

Αναφερόμενη στον κ. Κουρουμπλή, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «εμείς αυτές τις πρακτικές τις καταδικάζουμε. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα έπρεπε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να είναι στον διάλογο και όχι ταμπουρωμένοι».

«Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση για να επιτάξει τους εργαζόμενους στις επιλογές της. Η απόφαση αυτή δείχνει τον αυταρχισμό της. Είναι μια απόφαση που υλοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει την κατάργηση των ΣΣΕ» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

 

 

ΒΙΝΤΕΟ – Δηλώσεις Ραχήλ Μακρή: “Είμαι εδώ για να συμπαρασταθώ”

Στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, το “παρών” έδωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία δηλώνει ότι “είμαι εδώ για να συμπαρασταθώ”.

 

 

 

Ενεργοποιείται η αυτόφωρη διαδικασία

Την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, ζητά για τους απεργούς του μετρό η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η κ. Φάκου απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

 

 

Επίταξη και… “θύελλα”

 

Μετωπική είναι η σύγκρουση της κυβέρνησης και των εργαζομένων στα ΜΜΜ, μετά από μία πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε η επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό, στο ΤΡΑΜ και στον ΗΣΑΠ.

Αυτή την ώρα ετοιμάζονται τα φύλλα πορείας τα οποία θα κοινοποιηθούν στους απεργούς μέσω της αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι του Μετρό δηλώνουν αποφασισμένοι να αγνοήσουν την επίταξη και έχουν ήδη ταμπουρωθεί στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

 

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

 

 

 

24ωρη απεργία αύριο στα ΜΜΜ του Λεκανοπεδίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική αύριο Παρασκευή, καθώς και Παναττική-Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά .

Από εκεί και πέρα έχουν ήδη αποφασισθεί 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη σε: Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Προαστιακό.

Η ΓΣΕΕ παρέχει πλήρη στήριξη στους εργαζόμενους στο Μετρό. Σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται στην κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, απόφαση που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να ακολουθήσει και η ΑΔΕΔΥ.

Όσον αφορά σήμερα το Λεκανοπέδιο εκτός από το Μετρό δεν κινούνται ακόμη, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ , καθώς μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών στο Μετρό, οι εργαζόμενοι στα προαναφερθέντα ΜΜΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν την στάση εργασίας μέχρι το τέλος της βάρδιας, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους στο Μετρό.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ