Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ: Συνθήκες ψυχρού πολέμου

Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ: Συνθήκες ψυχρού πολέμου

Με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη η εκτός ορίων αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιστρατεύονται όλα τα «όπλα» σε μία κόντρα που ξεφεύγει από τα πολιτικά όρια και θυμίζει συνθήκες ψυχρού πολέμου.

Μπαρούτι μυρίζει το πολιτικό σκηνικό λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της προκαταρκτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στον απόηχο της έξαρσης της βίας που κατέληξε να έχει και χαρακτηριστικά τρομοκρατικών επιθέσεων. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται σε μία μετωπική σύγκρουση εκτός πολιτικών ορίων με απρόβλεπτες συνέπειες για το πολιτικό σύστημα και την ομαλότητα εντός και εκτός βουλής.

Λίγο μετά το χτύπημα στο Mall και το αρχικό μούδιασμα που προκάλεσε στον πολιτικό ��όσμο η τυφλή αυτή επίθεση, η κυβέρνηση ενώ αρχικά έδειξε ότι ικανοποιείται από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για σαφή καταδίκη της επίθεσης, ξεκίνησε μία σφοδρότατη επίθεση στην Κουμουνδούρου βάζοντας μπροστά τον υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Δένδια ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί πως μόλις τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση αρχίζει να στρίβει προς τη… νομιμότητα.

Ο καβγάς στη βουλή και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση Δένδια «απαντήθηκε» κεντρικά από την κυβέρνηση με τη δημοσιοποίηση ενός video με δηλώσεις του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου ο οποίος εμφανίζεται τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο να κάνει ονομαστική αναφορά στο Mall κάτι που σύμφωνα με την κυβέρνηση, συνιστά ευθεία στοχοποίηση του. Το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται έχοντας πίσω του αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα “Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ” δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν από τα δελτία των οκτώ:

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε τη δικαιοσύνη να παρέμβει για τις δηλώσεις αυτές με μία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην οποία καλείται επίσης ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει θέση για τις δηλώσεις και να αποπέμψει το βουλευτή του ο οποίος κατά την κυβέρνηση «καλεί τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα».

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και ο κ. Δένδιας ο οποίος πλέον έχει μία ανοιχτή προσωπική «βεντέτα» με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση ξεκινά με τη φράση: «Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα…»

ΣΥΡΙΖΑ: «Έγινε μοντάζ, υπάρχουν ποινικές ευθύνες»

Αρχικά στην Κουμουνδούρου επικράτησε σύγχυση και αναστάτωση καθώς ο κ. Διαμαντόπουλος είχε απασχολήσει μόλις λίγες ημέρες πριν την κοινή γνώμη με τις δηλώσεις του περί αναρχίας –δηλώσεις οι οποίες είχαν προκαλέσει ενόχληση στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα με αποτέλεσμα να γίνουν συστάσεις προς το βουλευτή ο οποίος στη συνέχεια επιχείρησε να ανασκευάσει κάνοντας λόγο για προσωπικές του απόψεις που δεν σχετίζονται με τις επίσημες θέσεις του κόμματος τις οποίες υπηρετεί.

Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες και με το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και αφού υπήρξε ενημέρωση και από το βουλευτή, η Κουμουνδούρου πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική των δηλώσεων που μπορεί να σημαίνει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα εμφυλίου και να τρομοκρατήσει την κοινωνία προκειμένου να αποπροσανατολίσει από όλα τα σκληρά μέτρα του μνημονίου που σταδιακά μπαίνουν σε εφαρμογή. Προς την κατεύθυνση αυτή έδωσε με τη σειρά της στη δημοσιότητα video με μεγαλύτερο όμως απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Διαμαντόπουλου ο οποίος καλεί μεταξύ άλλων τους πολίτες να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση: «Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε το δεύτερο video

Η κυβέρνηση πριν η Κουμουνδούρου αντιδράσει δια του κ. Κεδίκογλου είχε εξαπολύσει και νέα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν λέει λέξη για την ταμπακέρα διατηρώντας παράλληλα τον εν λόγω βουλευτή στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Ωστόσο ακόμη και μετά την εξέλιξη με την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του Μαξίμου σημείωναν ότι η ουσία των δηλώσεων του κ. Διαμαντόπουλου παραμένει η ίδια ως προς την χρήση των όπλων και τη στοχοποίηση, όπως λένε, το Mall.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ