Οι κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη “λίστα”

Οι κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη “λίστα” 

 Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Τη δική τους κίνηση προετοιμάζουν αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στην Κουμουνδούρου. 

Στην τρίτη κατά σειρά σύσκεψη χθες, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που λόγω μίας καθυστέρησης στις πτήσεις του, επιστρέφει τελικά σήμερα στην Αθήνα από την Αργεντινή, ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για τα επόμενα βήματα του κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, η Κουμουνδούρου εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, από την πρόταση για εξεταστική έως για προκαταρκτική των πραγμάτων επιτροπή -με τη δεύτερη να συγκεντρώνει επί του παρόντος περισσότερες πιθανότητες- εκτιμώντας, πάντως, πως πολιτικές ευθύνες έχουν περισσότερα από ένα πρόσωπα. Πέραν του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δηλαδή, εμπλέκουν, αποδίδοντάς τους πολιτικές ευθύνες, τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και τον σημερινό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα. 

Προς ώρας πάντως, δεν έχουν καταλήξει στη διατύπωση του κειμένου που θα καταθέσουν, με τα… σπουδαία να παραπέμπονται για την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται νέα σύσκεψη για το ζήτημα στην Κουμουνδούρου, υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα. 

Την ίδια ώρα, αναμένουν περαιτέρω στοιχεία, που έχουν προκύψει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ή και άλλα, προκειμένου να έχουν την πλήρη εικόνα για την υπόθεση, χωρίς, όμως, να έχουν ζητήσει την λίστα, καθώς -όπως λένε- «δεν μας ενδιαφέρουν τα ονόματα». Όσο για την κατάθεση του αιτήματός τους, αυτή θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες, καθώς εκτιμούν πως και η σημερινή κατάθεση του αιτήματος για προκαταρκτική επιτροπή από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν είναι παρά πολιτική κίνηση, δεδομένου ότι η Βουλή είναι κλειστή για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στη χθεσινή συνάντηση στην Κουμουνδούρου, ήταν παρόντες οι: Νίκος Βούτσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης.

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ