Αύριο η πρόταση για την προανακριτική

Αύριο η πρόταση για την προανακριτική

 

Αύριο αναμένεται να ζητήσουν προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καταθέτοντας πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως θεωρεί «επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών».

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανακοίνωσε πως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ τάσσονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι επιμένουν επίσης στην πρότασή τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για το Μνημόνιο.

Για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, απαιτούνται τουλάχιστον 30 υπογραφές βουλευτών.

Ο φάκελος για τη λίστα Λαγκάρντ που απεστάλη από το υπουργείο Δικαιοσύνης παρελήφθη από την Βουλή των Ελλήνων και αμέσως ενημερώθηκαν τα κόμματα και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου ώστε να ενημερωθούν πλήρως.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ